Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vučić: Pravosuđe je nezavisno, opozicija sutra sprema haos u skupštini
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 02. 2024.

Izvor: Beta

Vučić: Pravosuđe je nezavisno, opozicija sutra sprema haos u skupštini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je oslobađajuća presuda za optužene za ubistvo Slavka Ćuruvije doneta pre svega na osnovu svedočenja Branke Prpe, da je prevasuđe nezavisno i da danas mnogi optužuju njega za tu presudu, iako on ne poznaje ni jednog sudiju koji je sudio u tom slučaju.

Komentarišući presudu na televiziji Hepi rekao je da je bio šokiran što ministarstvo pravde ćuti tri dana, ali da je i njima svejedno jer znaju da će za sve biti okrivljen Vučić.

Optužio je bivšu vlast da ništa nije uradila u istrazi, da je on tražio formiranje komisije i da krivci budu kažnjeni.

"Tužilaštvo i policija su svoj posao obavili. Pravosuđe je nezavisno, ne poznajem ni jednog od tih sudija. Doneli su oslobađajuću presudu jer je jedini svedok Branka Prpa rekla da to nisu ti ljudi", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije izjavio je tokom emisije da će poslanici opozicije na sutrašnjoj prvoj sednici pokušati da izazovu haos i probati da ubace neku dimnu bombu, ali da je to jedna "cirkuska predstava" koja će proći.

"Na našoj listi je Stojan Radenović jedan od 100 najboljih matemtičara na svetu, i sada, sutra će on da pokuša da predsedava skupštini, jedan divan čovek, ponos Srbije, a onda će da vam izade jedan što nije mogao razred da završi u Trsteniku, da mu viče 'lopove, vrati mandate'. Zamislite tu tragediju da jedan nepismeni čovek koji je pljačkao po Trsteniku, lagao za Jovanjicu, a on će da kaže Stojanu Radenoviću da je lopov", rekao je Vučić na TV Hepi.

On je najavio da će opozicija izaci pred predsednicki sto, da će da zvižde, a "ako im prode probace da ubace neku dimnu bombu kao Kurti".

"A najbolji je Zelenović koji je za bojkot a nema poslanika ni jednog, to je jedna cirkuska predstava, ali proći cće i to. Svakog cirkusa tri dana dosta i radićemo normalno", rekao je Vučić. On je dodao da time što čekaju izveštaj Evropskog parlamenta o izborima, opzicionari poručuju da Srbija nije slobodna i nezavisna.

Vučić je ocenio da nema nikog ko je za ponavljanje izbora a da nije direktni albanski lobista, da nije za priznanje nezavisnog Kosova, i da se ne zalaže za sankcije zbog Banjske.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi