Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ministarstvo: Počeo rad na Akcionom planu za sprovođenje Medijske strategije 2024-2025.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 01. 2024.

Izvor: Beta

Ministarstvo: Počeo rad na Akcionom planu za sprovođenje Medijske strategije 2024-2025.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Srbije je danas saopštilo da je održan sastanak Radne grupe za izradu Akcionog plana za sprovođenje Medijske strategije za period od 2024. do 2025. godine.

Na sastanku su dogovoreni dalji koraci „u cilju potpune implementacije“ te strategije.

Ministar Mihailo Jovanović je izjavio da je jedan od primarnih ciljeva Medijske strategije bilo prošlogodišnje usvajanje Zakona o javnom informisanju i mediima i Zakona o elektronskim medijima.

„U daljoj implementaciji Medijske strategije bitno je donošenje Akcionog plana za period 2024-25. Očekujem da implementacija odredbi Zakona o javnom informisanju koji se tiču projektnog sufinansiranja, kao i rad na preostalom Zakonu o javnim medijskim servisima budu jedne od glavnih aktivnosti u novom Akcionom planu“, rekao je Jovanović.

Naveo je da je Ministarstvo prošle godine programiralo trogodišnji IPA projekat od 1,5 miliona evra, čime je osigurano finansiranje aktivnosti Akcionog plana Medijske strategije, što će početi u drugom kvartalu ove godine.

Najavio je da će u februaru biti obuke za zaposlene u lokalnim samoupravama, zaposlene u medijima i lica koja će se prijavljivati za članove komisija u vezi sa novim zakonskim rešenjima koja se odnose na postupak projektnog sufinansiranja medija.

Na sastanku su, kako se navodi u saopštenju, učestvovali i predstavnici novinarskih i medijskih udruženja, Misije OEBS, Delegacije EU, ambasade Norveške i Fondacije „Konrad Adenauer“, koji zajedno s Vladom Srbije rade na primeni Medijske strategije.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi