Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Božićni pokloni za višečlanu porodicu Perić u Pasjanu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 01. 2024.

Autor: M. Čanković Izvor: Jedinstvo

Još jedna u nizu humanitarnih akcija novinara Jedinstva

Božićni pokloni za višečlanu porodicu Perić u Pasjanu

„Koliko nečije malo nekome znači mnogo“, ekipa „Jedinstva“ uverila se uoči Badnjeg dana a u susret jednom od najradosnijih hrišćanskih praznika Božića, prilikom posete i uručivanja pomoći višečlanoj porodici Perić sa sedmoro maloletne dece u selu Pasjanu u Kosovoskom Pomoravlju.

Novinari  „Jedinstva“ su tog dana, pored novogodišnjih paketića za mališane, doneli namirnice, kolače, voće, sokove, ulje, šećer, brašno i razne đakonije za Božić  ovoj devetočlanoj porodici.  Radost dece ali i majke Biljane  toliko je bila očigledna da su ovoj četrdesetdvogodišnjoj ženi krenule suze radosnice.

Deca,  prigrabivši igračke nisu skidala  osmeh  sa lica , a to je za novinare Jedinstva bio glavni moto ove akcije (usrećiti decu), kada smo im uručili poklon paketiće bogatog sadražaja.

-Ulepšali ste nam predstojeći praznik. Nemam reči koliko smo srečni i koliko smo zahvalni i vama i Bogu koji vas je poslao da nam ulepšate Božić. Doneli ste radost i nama i deci.  Neizmerno vam hvala- rekla je tom prilikom majka sedmoro dečice, Biljana Perić.

 

Ona se zahvalila svim prisutnim novinarima, među kojima je bila i novinarka i direktorica Ustanove za novinska izdavačku delastnost Panorama-Jedinstvo Rada Komazec.

Komazec  je tom prilikom izjavila:

- Za humanitarne akcije novinara  lista  „Jedinstvo“ najzaslužnija je naša novinarka Sonja Ivković , koja sa puno ljubavi obavlja svoju novinarski ali i ljudski posao u Kosovskom Pomoravlju.   Sonja je predložila da pomognemo, a mene, zaista, raduje što su svi novinari „Jedinstva“ jednoglasno prihvatili da učestvuju u ovakvim akcijama. Pre mesec dana na sličan način pomogli smo socijalno ugroženoj porodici Stojanović i verujem da ćemo nastaviti.  Srećna sam kao i moje kolege što smo obradovali ove divne mališane.  Ova deca su naša budućnost na Kosovu i Metohiji i zaslužuju svaku pažnju i poštovanje. Stambeni uslovi u kojima žive su skromn. Nephodno je proširenje stambenog prostora za ovu porodicu i verujem da će do toga doći – rekla je Rada Komazec. 

Novinarka Sonja Ivković nije krila  zadovoljstvo zbog ove humane akcije koja je prihvaćena na njenu inicijativu. Niko kao ona ne saoseća sa ovim ljudima i ne zna njihovu muku.  

Inače,  Biljana i Goran Perić  su nezaposleni i žive sa sedmero dece samo od dečijeg dodatka i povremene pomoći Centra za socijalni rad.   

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi