Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  SINOS pisao EFJ: Pozivamo vas da reagujete i svojim autoritetom pomognete da se srpskim novinarima omogući da nesmetano svoj posao obavljaju i na KiM
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 01. 2024.

Autor: SINOS Izvor: SINOS

SINOS pisao EFJ: Pozivamo vas da reagujete i svojim autoritetom pomognete da se srpskim novinarima omogući da nesmetano svoj posao obavljaju i na KiM

Sindikat novinra Srbije (SINOS) obavestio je Evropsku federaciju novinara o zabrani Kosovske policije Tanjugovom novinaru Anđelku Utješnoviću da 3. januara sa delegacijom Srpske pravoslavne crkve uđe na Kosovo i Metohiju. Dopis koji je potpisao predsednik SINOS Siniša Otašević prenosimo u celini.

Drage kolege,

Obaveštavamo vas da je novinaru  Tanjuga Andjelku Utješanoviću  3. januara bez ikakvog obrazloženja Kosovska policija zabranila da uđe na Kosovo i Metohiju (KiM).

Utješanović je  putovao na KiM zajedno sa delegacijom Srpske pravoslavne crkve (SPC) u kojoj je bio i Patrijarh srpski Porfirije kako bi izveštavao o obelažavanju Božića u Pećkoj patrijaršiji i poseti srpskim svetinjama.

Ovo nije prvi put da Kosovska policija sprečava srpske novinare da obavljaju svoj posao. Podsećamo vas da je prošlo više od 13 meseci kako kosovske vlasti, takodje bez objašnjenja, ne dozvoljavaju novinarki Radio televizije Srbija (RTS) Svetlani Vukmirović da izveštava sa teritorije Kosova i Metohije.

Pozivamo vas da reagujete i svojim autoritetom pomognete da se srpskim novinarima u skladu sa međunarodnim konvencijama o slobodi kretanja i rada omogući da svoj posao neometano obavljaju i na Kosovu i Metohiji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi