Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  REM objavio izveštaj monitoringa televizija tokom predizborne kampanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 12. 2023.

Izvor: Beta

REM objavio izveštaj monitoringa televizija tokom predizborne kampanje

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) objavilo je danas izveštaj monitoringa programa odabranih pružalaca medijskih usluga (PMU) tokom izborne kampanje od 1. novembra do 14. decembra 2023. godine.

REM je u saopštenju naveo da su analizirani podaci četiri kanala javnih medijskih servisa RTS 1, RTS 2, RTV 1 i RTV 2, kao i četiri kablovska kanala N1, Nova S, Al Džazira i K1.

To telo nije navelo da je nadziralo televizije Pink, Hepi, Prva i B92 koje imaju nacionalne frekvencije.

„Nadzor je obuhvatio 24 sata programa svakog predmetnog PMU tokom svakog dana trajanja izborne kampanje, od 1. novembra do 14. decembra 2023. godine i analizirani su svi objavljeni programski sadržaji; reč je, dakle, o tzv. potpunom ili celovitom nadzoru“, navodi se u saopštenju.

Monitoring i analiza programa, kako su dodali, realizovani su u skladu sa Metodologijom za praćenje medija tokom izborne kampanje koja je usklađena sa Preporukom ODIHR za praćenje izbora i usvojena od strane Saveta Regulatornog tela za elektronske medije.

Ceo izveštaj može se pronaći na sajtu REM-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi