Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminuo novinar Dušan Radulović, nekadašnji direktor Radio Beograda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 11. 2023.

Autor: RTS, FoNet Izvor: RTS

Preminuo novinar Dušan Radulović, nekadašnji direktor Radio Beograda

Dušan Radulović, nekadašnji direktor Radio Beograda i glavni i odgovorni urednik Prvog programa Radio Beograda, preminuo je u 73. godini.

Rođen je 30 decembra 1951. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju, a na Fakultetu političkih nauka diplomirao je na Međunarodnom smeru.

Na Prvom programu Radio Beograda radio je kao novinar u privrednoj rubrici, a zatim na mestu urednika Jutarnjeg dnevnika, Novosti dana, Nedeljom u 10 i Argumenta više.

Radulović je obavljao dužnost urednika Usmerenih programa i Odgovornog urednika Informativne redakcije Prvog programa Radio Beograda. Povukao se sa tog mesta 16. avgusta 1991. i posle više godina prinudnog i neplaćenog odmora, dobio je otkaz 1996. godine.

Bio je zaposlen i u svetskom servisu Bi-Bi-Sija, u Radiju B92 i u nedeljniku Vreme.

Bio je višegodišnji dopisnik iz Beograda programa na srpskom jeziku svetskog servisa Bi-Bi-Sija, a proveo je i godinu dana u redkaciji u Londonu. Od 1993. do 1999. bio je urednik beogradske redakcije Radija slobodna Evropa. Potom je radio u Radiju B 92, i nedeljniku Vreme.

Bio je i jedan od tekstopisaca Indeksovog radio pororišta.

U julu 2001. godine izabran je za glavnog i odgovornog urednika Prvog programa Radio Beograda, da bi od 2010. bio na dužnosti direktora Radio Beograda i sa tog mesta je otišao u penziju 2015. godine.

O vremenu i mestu sahrane javnost će biti naknadno obaveštena.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi