Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ministarstvo informisanja osudilo potez Lazovića koji je pink bojom ofarbao tablu RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 10. 2023.

Izvor: Beta

Ministarstvo informisanja osudilo potez Lazovića koji je pink bojom ofarbao tablu RTS-a

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Srbije saopštilo je da najoštrije osuđuje postupke narodnog poslanika Radomira Lazovića tokom poslednjeg protesta ispred zgrade RTS-a.

Lazović je na protestu "Srbija protiv nasilja" sprejom ofarbao pink bojom tablu na kojoj je ispisan naziv javnog servisa.

Kako je ministarstvo navelo, zabrinjavaju i reči poslanika "smatrajte ovo upozorenjem" upućene javnom medijskom servisu.

"Iako je u obraćanju prisutnima retorički izrazio neslaganje sa uređivačkom politikom javnog medijskog servisa, uprkos konstantnom javnom zalaganju za uzdržavanje od pozivanja na nasilje, Lazović je svojim postupkom još jednom jasno pokazao koje su to vrednosti za koje se zalaže. Niko nema pravo, pa ni narodni poslanik, da vređa, napada i ponižava rad medijskih ustanova, kao i da uništava imovinu", navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da je Zakonom o javnim medijskim servisima predviđeno da u obavljanju osnovne delatnosti javni medijski servis ima institucionalnu autonomiju i uređivačku nezavisnost.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi