Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Smernice Ministarstva informisanja za otvaranje namenskih podračuna za prenos sredstava po konkursima iz oblasti javnog informisanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 08. 2023.

Izvor: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Smernice Ministarstva informisanja za otvaranje namenskih podračuna za prenos sredstava po konkursima iz oblasti javnog informisanja

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija objavilo je smernice za otvaranje namenskih podračuna za prenos sredstava dobijenih u postupku projektnog sufinansiranja u oblasti javnog informisanja.

Ministarstvu informisanja i telekomunikacija obratio se veliki broj izdavača medija povodom obaveštenja koje su dobili od nadležne filijale Uprave za trezor, a u kojem se, između ostalog, navodi da će pravna lica i drugi subjekti koji ne pripadaju javnom sektoru (Tip KJS 8) za svaki program/projekat za koji dobiju sredstva iz budžeta morati da otvaraju poseban namenski podračun u nadležnoj filijali Uprave za trezor, u skladu sa Pravilnikom o načinu utvrđivanja i evidentiranja korisnika javnih sredstava i o uslovima i načinu za otvaranje i ukidanje podračuna konsolidovanog računa trezora kod Uprave za trezor („Službeni glasnik RS”, broj: 11/2023).

U vezi sa tim Ministarstvo informisanja i telekomunikacija izradilo je, u saradnji sa Upravom za trezor, Smernice za otvaranje namenskih podračuna za prenos sredstava dobijenih u postupku projektnog sufinansiranja u oblasti javnog informisanja. Smernice su upućene Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, svim jedinicama lokalne samouprave (preko Stalne konferencije gradova i opština) kao i filijalama Uprave za trezor.

Dodatne informacije možete dobiti radnim danom od 10 do 15 časova na brojeve telefona: 011/2927851 i 064/6705-333.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi