Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Brnabićeva sa šefom OEBS-a u Srbiji o medijskim zakonima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 07. 2023.

Izvor: rts.rs

Brnabićeva sa šefom OEBS-a u Srbiji o medijskim zakonima

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Janom Bratuom o medijskim zakonima koji treba da uđu u javnu raspravu.

Ana Brnabić je zahvalila Janu Bratuu na dugogodišnjoj podršci OEBS-a i razgovorima o donošenju medijske strategije.

Prema njenim rečima, bilo joj je važno da se sastanu pre početka javne rasprave o medijskim zakonima - Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, radna grupa za Predlog zakona o javnom informisanju i medijima i ekspertska radna grupa za Zakon o elektornskim medijima u potpunosti su završile svoj posao na izradi predloga ovih važnih medijskih zakona.

Brnabićeva je navela da je planirano da se javna rasprava održi narednog meseca u trajanju od nekoliko nedelja.

Istakla je da je pre početka rasprave želela da razgovara sa ambasadorom Bratuom o finalnim nacrtima zakona.

Bratu je rekao da je donošenje Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima korak u pravom smeru i da OEBS u potpunosti podržava jačanje nezavisnosti medija kroz donošenje kvalitetnih zakona.

Premijerka je naglasila da se na izradi nacrta zakona radilo dugo i posvećeno, kao i da se o njima razgovaralo u okviru dijaloga o medijskoj strategiji, u kojoj su, kako je rekla, učestvovala i novinarska udruženja, nevladine organizacije kao i predstavnici civilnog društva.

Navela je da će javna rasprava o ovim nacrtima zakona koja nas očekuje biti široka i sveobuhvatna, kao i da se neće održavati samo u Beogradu, već i u drugim gradovima u Srbiji. Dodala je da će nacrti zakona biti dostupni celokupnoj javnosti i u elektronskom formatu, te da će svi zainteresovani moći da se na vreme upoznaju sa njima i daju svoje komentare.

Bratu je pozdravio takav pristup srpskih vlasti i izrazio zadovoljstvo što su nacrti medijskih zakona sve bliži parlamentu, dodavši da će misija OEBS-a u potpunosti pratiti nastavak procesa i istakao da će pomoći na svaki mogući način, zaključuje se u sapštenju pres-službe Vlade Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi