Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Milovanu Brkiću određen pritvor do 30 dana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 05. 2023.

Autor: Beta Izvor: Danas

Milovanu Brkiću određen pritvor do 30 dana

Advokat Stevan Damnjanović izjavio je da je glavnom uredniku magazina „Tabloid“ Milovanu Brkiću u Višem sudu u Beogradu određen pritvor do 30 dana.

Brkića je policija privela 8. maja, nakon pretnji i uvreda koje je on u video snimku s protesta građana izneo na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Brkiću je određen pritvor zbog navodnog pozivanja na promenu ustavnog uređenja, iz člana 309. stav 1. krivičnog zakona Srbije i zbog mogućnosti da u najkraćem roku ponovi krivično delo“, rekao je Damnjanović.

Dodao je da je prilikom privođenja policija izvršila pretres Brkićevog stana i zaplenila nekoliko video kaseta, CD-a i telefon.

„Odbrana je uložila žalbu na rešenje o pritvori, a u toku je policijsko veštačenje zaplenjenih stvari“, kazao je advokat.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi