Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tri decenije u službi građana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 05. 2023.

Autor: Goran Gramić Izvor: RTV Bor

Tri decenije u službi građana

Kažu da je čovek u tridesetim godina najplodotvorniji. Na vrnhuncu je fizičke i mentalne snage. Za medij koji radi toliki broj godina se svakako može reći da ima značajno iskustvo i da je uspeo da prevaziđe sva turbulentna dešavanja u društvu, izveštavajući javnost o svim važnim dešavanjima, kako u gradu tako i šire. TV Bor je danas upravo napunila 30-ti rođendan. Emitovanje programa počelo je neizvesne 1993. godine, kada je zabeležena rekordna inflacija i kada je celo društvo prolazilo kroz velika iskušenja.

Televizija Bor počela je da radi 10.maja 1993. godine kao deo Javnog preduzeća “Štampa, radio i film“. Već na početku rada borska televizija bila je među najboljima u Srbiji sa velikim udelom sosptvenog programa. To pre svega zahvaljujući angažovanju zaposlenih, prekaljenih novinara i izveštača iz dopisništva Radio Televizije Beograd, koje je tu radilo punih pet godina. Ovo preduzeće je privatizovano 2016. godine. Sprovedena je reorganizacija firme i poslovanja, ali je osnova programske šeme bilo informisanje, a zadržana je i regionalna pokrivenost područja sa dopisničkom mrežom u susednim gradovima.

„30. rođendan dočekujemo u potpuno novom ruhu, a iza novog lica televizije stoje rad, upornost i velika ulaganja kako u opremu tako i u odabiru stručnog kadra.

Televizija Bor je promenila svoj vizuelni identitet, od ovog maja imamo novi logo, a naša centralna informativna emisija Dnevnik, kao i Vesti nove špice i grafiku. U proteklom periodu opremili smo se savremenom tehnologijom, kamerama nove generacije i uskoro prelazimo na emitovanje programa u HD rezoluciji.

Okosnica našeg rada i dalje je informativni program. Istraživanja agencija koja su odrađena prethodnih godina pokazuju da 60 odsto Borana redovno prati naš Dnevnik, što je izuzetna gledanost, i mi ćemo nastaviti da razvijamo taj deo programa, da se bavimo istraživačkim novinarstvom, koliko je to u današnjim okolnostima moguće, da tražimo odgovore na pitanja i da uvek budemo tačni i od poverenja. 

Trideseti rođendan dočekujemo kao stabilna medijska kuća, koja redovno izmiruje svoje obaveze, zarade su redovne, što za medije danas nije pravilo, i one su najveće u proseku gledajući druge lokalne i regionalne medije. Za novinarstvo su vremena uvek teška, ali svakako da ne možemo da ne pohvalimo dobru saradnju i strateško partnerstvo sa Gradom Borom koje traje decenijama, jer i pored projektnog sufinansiranja medija, kako je od 2016. godine zamišljeno finasiranje medija i njihovo odvajanje od javnog, državnog vlasništva, mi realno ne bismo mogli da postignemo ovo što smo danas, da smo ozbiljna medijska kuća sa 17 zaposlenih i 4 honorarna saradnika dopisnika i da čuvamo vrednosti i tradiciju medija od imena koje smo nasledili od generacija novinara i urednika“ istakla je Danijela Novović, glavni i odgovorni urednik RTV Bor povodom jubileja ove medijske kuće.

Televizija Bor i dalje dominira medijskom scenom istočne Srbije. Postavljeni su jaki temelji za dalji uspešan rad, a sve u cilju da građanima omogućimo da budu blagovremeno i istinito informisani i uvek u toku sa aktuelnim dešavanjima. Sve to poštujući postulate novinarske profesije na prvom mestu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi