Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nevenčana supruga Vučićevića uplatila kaznu da bi izašao iz zatvora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 04. 2023.

Autor: N1/Informer Izvor: N1

Nevenčana supruga Vučićevića uplatila kaznu da bi izašao iz zatvora

Marija Đurišić, nevenčana supruga glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića, uplatila je novčanu kaznu od 200.000 dinara da bi izašao iz zatvora.

Ona je, kako je preneo Informer, rekla da je kaznu platila na sopstvenu inicijativu, bez prethodnog dogovora sa suprugom.

Navela je da se za to odlučila jer Vučićević ima zdravstvene probleme. Inače, Vučićević je, po ulasku u zatvor prekjuče, započeo štrajk glađu „do ispunjenja zahteva“ – a to su da se obavi revizija postupka u kojem je osuđen i da se dekriminalizuje uvreda.

U presudi kojom je pravosnažno osuđen zbog vređanja novinara Jugoslava Ćosića, stoji da je bio dužan da plati 200.000 dinara na ime odštete. Imao je rok od tri meseca za isplatu, a upozoren je i da za svakih neplaćenih hiljadu dinara sledi dan zatvora.

U presudi jasno stoji i šta je Vučićević tačno pisao po društvenim mrežama protiv novinara Jugoslava Ćosića, a zbog čega je osuđen: „Sluga mafijaške hobotnice, šiptarski plaćenik, obavlja prljave poslove za krvav keš, jadni i bedni šiptarski plaćenik“.

Na konferenciji koju je organizovao pre odlaska u zatvor glavni urednik tabloida „Informer“ ponovio je ono što je tvrdio nedeljama pre – da je osuđen zbog verbalnog delikta.

„U ovom konkretnom slučaju ja sam osuđen politički, osuđen sam zato što smetam nekim centrima moći“, tvrdio je on. Da je odbio da plati državi i da je samim tim kazna preinačena, dakle njegovom voljom, glavni urednik „Informera“ spomenuo je tek usput, a fokus mu je bio na zatvoru i da je – primoran na robiju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi