Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Danas prvi među štampanim medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 03. 2012.

Izvor: Danas

Danas prvi među štampanim medijima

Monitoring agencije Kliping: Mediji i društvene mreže u prvih pet dana kampanje

Beograd - Dnevni list Danas najviše je od štampanih medija u Srbiji izveštavao o predstojećim lokalnim, pokrajinskim i parlamentarnim izborima tokom prvih pet dana kampanje, pokazuju rezultati monitoringa medija agencije Kliping.

U periodu od 13. do 17. marta, naš list znatno „odskače“ od drugih štampanih glasila kada je reč o izbornim temama, dok je RTS1 na prvom mestu među televizijama.

Analiza Klipinga pokazuje da je DS od svih partija najviše bila pominjana u štampi i na televiziji, a ujedno se o njoj najčešće komuniciralo i na Tviteru. Na drugom mestu zastupljenosti su naprednjaci.

Boris Tadić je najviše zastupljen u sve tri vrste medija kada je reč o pojedincima. Posle njega, na Tviteru se najviše komuniciralo o Vojislavu Šešelju, dok je u klasičnim medijima drugi „najvidljiviji“ Ivica Dačić.

„Parlamentarne stranke su uglavnom podjednako zastupljene u medijima, s izuzetkom DS koja je dobila i za više od 30 odsto veću zastupljenost u odnosu na SNS, SPS, LDP, URS, SRS i DSS. Na Tviteru se češće govori o stranačkim liderima nego o samim strankama“, objašnjava za Danas Ilija Vučević, politički analitičar agencije Kliping.

B. Cvejić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi