Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odloženo prinudno izvršenje u SBB
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 03. 2012.

Izvor: Kanal 9

Odloženo prinudno izvršenje u SBB

Jedini cilj TV Kanala 9 u Novom Sadu je da bude dostupan svim svojim novosađanima. S obzirom da je od juče signal TV Kanala 9 u Novom Sadu u SBB kablovskom sistemu dobar, nema nikakvog razloga da se privremena mera prinudno izvršava. Namera TV Kanala 9 nikad nije bila nasilno rešavanje problema.

Građani Novog Sada od 05.07.2011. godine nisu mogli da prate program prve privatne novosadske televizije Kanal 9 putem kablovskog distributera SBB, koji je bez ikakvog obrazloženja i razloga, nakon 12 godina saradnje, prekinuo distribuciju ovog programa u svom osnovnom analognom paketu programa u Novom Sadu. Zbog ovakve odluke SBB-a, program TV Kanal-a 9 nije moglo da prati skoro pola građana Novog Sada.

Privredni sud i RATEL obavezali su SBB da nastavi distribuciju ovog programa, ali SBB nije odmah odreagovao i postupio u skladu sa njima. Iz tog razloga TV Kanal 9 je pokrenuo postupak za prinudno izvršenje.

Međutim, prinudno izvršenje privremene mere Privrednog suda u Novom Sadu, koje je bilo zakazano za danas u 800 časova, uz pratnju milicije i bravara, odloženo je do daljnjeg, na zahtev TV Kanala 9, jer je signal TV Kanal-a 9 u osnovnom analognom paketu programa SBB-a u Novom Sadu od juče pušten i dobrog je kvaliteta.

TV Kanal 9 je u kontaktu sa g. Draganom Šolakom, predsednikom Upravnog odbora SBB objasnio da je jedini cilj TV Kanal-a 9 da postoji i da bude dostupan svim novosađanima.

Sigurni smo da će se, pogotovo posle Rešenja RATEL-a, kojim je određena obaveza SBB-a da u Novom Sadu emituje sve 4 lokalne televizije, koje imaju dozvolu RRA za emitovanje programa, naći ljudski i primeren način da se, u Novom Sadu, razreši situacija između dominantnog kablovskog distributera SBB i lokalne televizije TV Kanal 9.

Kanal 9 nikada nije niti će rešenje nesaglasnosti tražiti silom. Ako dve strane ne mogu da postignu dogovor, rešenje se može tražiti i pronaći isključivo i jedino u pravnim mogućnostima koje pružaju Zakoni u Srbiji- uvek je bio i biće stav TV Kanal-a 9, Novi Sad.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi