Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Počinje festival novih medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 03. 2012.

Izvor: Pregled

Počinje festival novih medija

Festival novih medija Resonate, koji se po prvi put održava u Beogradu, počinje danas u Domu omladine. Ideja ovog festivala je da postavi nove standarde u umetničkoj industriji, kreirajući novu platformu za umrežavanje, informisanje, saznavanje, deljenje i obrazovanje.

Okupiće priznate umetnike svetskog nivoa i pružiće mogućnost posetiocima/učesnicima festivala da se oprobaju u savremenim tehnologijama, kao i da učestvuju u debatama i radionicama, u cilju pozicioniranja u svetu umetnosti i kulture.

Resonate festival je i seminar eksperata i izložba vizuelnih umetnika. Dovoljno je velik da obuhvati oblasti koje se protežu od softverskog inžinjeringa do teorije vizuelnih umetnosti, ali je tu i da stvori most i spoji kulturno različite segmente umetničke i intelektualne scene i to kroz sveobuhvatne i višedisciplinarne pristupe.

Očekuje se impresivan broj posetilaca iz najrazličitijih krajeva sveta (Nemačka, Turska, Francuska, Holandija, Španija, Slovenija, Hrvatska, Danska, Švedska, SAD, Litvanija, Velika Britanija, Indija…). Tokom dvodnevnog skupa moći će se saslušati preko 20 predavača iz Evrope, Azije i Severne Amerike. Festival će osim dnevnog imati i noćni program (DJ setovi, uživo audio/vizuelni nastupi i koncerti).

Turistička organizacija Beograda (TOB) je podržala festival, tako što je učestvovala u izradi kataloga festivala. Pored toga TOB će u Domu omladine imati svoj informativni punkt sa brošurama o Beogradu gde će od informatora svi zainteresovani moći dobiti i sve druge potrebne informacije o našem glavnom gradu.

M. K

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi