Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Drugi rođendan
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 03. 2012.

Izvor: Politika

Drugi rođendan

Proslavljena godišnjica poslovanja „Antena grupe” i Prve TV

U beogradskom hotelu „Hajat” proslavljene su dve godine uspešnog poslovanja medijske korporacije „Antena grupe” u Srbiji, u čijem vlasništvu se nalazi Prva srpska televizija. Pored predstavnika ove medijske kuće, događaju su prisustvovali predstavnici Vlade Srbije među kojima su bili premijer Mirko Cvetković, ministar unutrašnjih poslova i zamenik predsednika vlade Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, ministar kulture i informisanja Predrag Marković, zvaničnici, poslovni saradnici, javne ličnosti.

Od 2009. kada je „Antena” preuzela Foks televiziju dogodile su se mnoge promene. Vlasnik „Antena grupe”, Teodor Kirijaku je izjavio:

„Od trenutka preuzimanja, Prva srpska televizija je ispunila sva naša očekivanja i veoma smo ponosni na rezultate a uspeh je zasluga profesionalnog tima, međunarodnog iskustva i podrške investitorima u zemlji koja se sve brže uključuje u evropske tokove.“

Uspeh „Antena grupe” na tržištu Srbije pozdravio je i predsednik Boris Tadić porukom:

„Čestitam ’Antena grupi’ na uspešnoj investiciji u Prvu srpsku televiziju. Drago mi je što planirate da proširite svoja ulaganja u našu zemlju sada kada smo na putu ka članstvu u EU. Možete računati na moju podršku i podršku vlade za buduće investicije i nadam se da će gledaoci Srbije nastaviti da uživaju u programu vaše televizije”.

Teodor Kirijaku je objasnio zbog čega je oduvek želeo da investira u Srbiji:

– Razlog je ljubav koju sam osećao prema vašoj zemlji, ali i moje verovanje da Srbiju čeka prosperitet. Verujem da Srbija ima veliku ulogu, kako na Balkanu, tako i u Evropi. Kada sam dobio priliku da uđem na srpsko tržište kupovinom Foks televizije, savetovan sam da to ne uradim. Pričali su mi da je ovo malo i zatvoreno tržište i da je strancima teško da uđu na njega, posebno u oblasti medija, a još teže da postignu uspeh. Govorili su mi: „Ako Mardok nije uspeo, kako ćeš ti?”. Očigledno je da su pogrešili!

Kirijaku je istakao na srpskom jeziku da se oseća kao Srbin!

Zvanice su uživele u hitovima koje su izvodili finalisti Prvog glasa Srbije, a poseban pečat ovom slavlju dao je i popularni grčki pevač Adonis Remos. On je nedavno potpisao ugovor za „Heven mjuzik”, izdavačku kuću „Antena grupe”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi