Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zaštitnik građana zbog priloga na Hepiju pokrenuo postupak kontrole rada REM
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 08. 2020.

Autor: Beta Izvor: N1

Zaštitnik građana zbog priloga na Hepiju pokrenuo postupak kontrole rada REM

Zaštitnik građana je pokrenuo postupak kontrole Regulatornog tela za elektronske medije, zbog priloga na TV Hepi u kome je poređen medicinski zahvat na kravi i na ženama.

"Na osnovu saznanja dobijenih iz sredstava javnog informisanja, u kojima se navodi da je 9. avgusta 2020. godine, oko 8:50, nacionalna televizija Hepi emitovala prilog u kome je poredila medicinski zahvat na kravi, odnosno životinji, i ženama - praveći tako direktnu paralelu između žena i krava, Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Regulatornog tela za elektronske medije, u skladu sa članom 24. stav 1. Zakona o Zaštitniku građana", saopšteno je iz kancelarije Zaštitnika.

U navedenom prilogu, koji govori o metodu lečenja steriliteta kod krava, preporučuje se da se on, iz razloga ekonomičnosti, primeni i na žene.

Između ostalog, predloženo je da doktori medicine i ginekolozi pohađaju kurs na Veterinarskom fakultetu što bi, po mišljenju autora, doprinelo rastu nataliteta, a troškovi lečenja steriliteta žena po metodima koje se primenjuju kod krava bili bi znatno povoljniji.

"Potrebno je da Regulatorno tela za elektronske medije u roku od 15 dana dostavi izjašnjenje o svim činjenicama i okolnostima koje se odnose na predmetni slučaj i obavesti da li je pokrenulo postupak kontrole rada nacionalne televizije na kojoj je emitovan navedeni prilog, kao i o ishodu kontrolnog postupka", stoji u dopisu Zaštitnika građana.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi