Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Filaret onemogućio izveštavanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 01. 2009.

Izvor: Danas-Sandžak

Filaret onemogućio izveštavanje


Prijepolje - Televiziji Forum iz Prijepolja nije dozvoljeno da izveštava sa Svetosavske akademije održane u ovom gradu zbog čega je ovaj medij uputio zvanični protest.

Kako se navodi u saopštenju koje je TV Forum dostavio našoj redakciji, Svetosavsku akademiju su organizovali opština Prijepolje, Dom kulture i eparhija mileševska. Direktor Doma kulture Ljubiša Savković je kolegama sa TV Forum objasnio da je episkop mileševski Filaret tražio da sa događaja izveštava samo crkveni Radio Mileševa.

„Smatramo da je nama uskraćeno pravo da profesionalno obavljamo naš posao, a građanima opštine Prijepolje pravo da budu informisani o ovom događaju. Bojimo se, da su u donošenju ovakve odluke bili uključeni i predstavnici institucija lokalne samouprave a ne samo crkve da se slične stvari ne ponove“, navodi se u saopštenju.

S. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi