Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Vanja Bulić – “Dosije Bogorodica – Posebno izdanje”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

08. 10. 2014.

Vanja Bulić – “Dosije Bogorodica – Posebno izdanje”

Novinar i član UNS-a Vanja Bulić objavio je knjigu “Dosije Bogorodica – Posebno izdanje”.

"Roman sadrži piščev dodatak sa probranim fotografijama kojim Vanja Bulić upoznaje čitaoca sa manje poznatim činjenicama o ikoni Bogorodice Filermose, desnoj ruci Jovana Krstitelja i ulozi malteških vitezova u čuvanju ovih hrišćanskih svetinja. Autor otkriva dvorske, policijske i državne spletke koje predstavljaju dodatni putokaz čitaocu za lakše snalaženje u litetarnom lavirintu njegovog prethodnog romana 'Dosije Bogorodica'," navode u Laguni.

Roman'Dosije Bogorodica' govori o dve hrišćanske svetinje, desnoj ruci Jovana Krstitelja i čudotvornoj ikoni Bogorodice Filermosa  donete iz Jerusalima u XI veku,  a koje su tokom krstaških ratova sedam vekova bile zaštitni znak malteških vitezova. Bežeći pred Napoleonom, viteški red ih je predao ruskom caru Pavlu I, a posle Oktobarske revolucije preživeli naslednici dinastije Romanov daju svetinje na čuvanje Karađorđevićima. Za vreme Drugog svetskog rata svetinje su skrivene u manastiru Ostrog, a 1952. prebačene u policijski sef u Titogradu. Posle četvrt veka, kada je ikona izvađena iz sefa, ustanovljeno je da su iz Bogorodičine ogrlice ukradeni jedan dijamant i veliki plavi safir neprocenjive vrednosti.

Izdavač: Laguna
Format: 13x20 cm
Broj strana: 368
Pismo: Ćirilica
Povez: Tvrd
Godina izdanja: 2014.
ISBN: 978-86-521-1709-3

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi