Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминуо Танасије Пауновић, дугогодишњи новинар “Вести” и Радио Ужица
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

03. 02. 2022.

Аутор: УНС/uzicemedia.rs. Извор: Н.И. и Н.Т.

Преминуо Танасије Пауновић, дугогодишњи новинар “Вести” и Радио Ужица

Танасије Пауновић, наш драги колега и пријатељ, преминуо је у 76. години. Памтићемо га као доброг и врсног новинара, свестраног, уз кога су многи млади у редакцији "Вести" и Радио Ужица заволели новинарство.

Рођен је 1946. године у Засељу, општина Пожега. Новинарску каријеру почео је у ужичком листу "Вести",  а по оснивању Радио Ужица постао је дописник из Косјерића. Посебно се истицао у радио репортажи. Био је дугогодишњи члан УНС-а.

И данас се многи од нас, уредника главне информативне емсије "Дневник" на Радио Ужицу, сећамо његових репортажа и записа из најудаљенијих села. Умео је да препозна и пронађе праве саговорнике. Увек је био спреман да пошаље неки од својих снимака, како би употпунио ту информативну емисију, али и друге које су се емитовале.

Радио је годинама, па и након пензионисања, као дописник  "Вечерњих новости" из Западне Србије. Увек се радо одазивао и слао неке од својих текстова колегама из старих редакција.

Поред новинарског заната, Танасије је био и један од оснивача манифестације "Чобански дани", а у неколико наврата и директор Радио Косјерића, чији је био оснивач.

Носилац је признања Општине Косјерић за заслуге у области културног стваралаштва.

Иза себе је оставио супругу Негу и ћерку Сузану.

Танасије Пауновић биће сахрањен у свом завичају, у селу Засеље, данас, у 13 часова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси