Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Градоначелник Лесковца треба да се извини уредници портала Југмедиа због увредљивих коментара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

05. 09. 2024.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Градоначелник Лесковца треба да се извини уредници портала Југмедиа због увредљивих коментара

Удружење новинара Србије (УНС) позива градоначелника Лесковца Горана Цветановића да се извини уредници Регионалног портала Југмедиа, Милици Ивановић, због увредљивог коментарисања њеног физичког изгледа.

Такође, УНС позива градоначелника да престане са инсинуацијама да је градски новац за суфинансирање медијских пројеката уредница Југмедие искористила за куповину куће.

Градоначелник сигурно зна да би, када би то било тачно, постојао основ за покретање поступка за ненаменско трошење буџетског новца.

УНС позива градоначелника и да поштује Етички кодекс понашања функционера града Лесковца, те да се, како је прописано, учтиво, са поштовањем и без дискриминације односи према медијима.

Током свог мандата, каже Кодекс, ни у обављању функције, ни у приватном животу, функционер локалне самоуправе неће се понашати на начин који би деградирао углед функције коју обавља.

Уредница Ивановић је УНС-у рекла да је већ дужи период мета и да ју је од 2013. до 2016. године Цветановић прозивао на свакој седници скупштине, али да се сада први пут догодило да увредљиво говори о њеном физичком изгледу.

Она је описала УНС-у да је у незваничном делу, између конференције и обиласка Роштиљијаде која је у Лесковцу одржана прошле недеље, градоначелник окупљеним новинарима, међу којима је био и млади колега из Југмедие, увредљиво коментарисао њен изглед и облачење. Уз то је, испричала је, поновио неистину како је купила кућу од новца који је портал уназад десет година добијао на медијским конкурсима Лесковца.

„Први пут вређа мој физички изглед. То превазилази све црвене линије“, рекла је Ивановић УНС-у.

Објаснила је и да је недавно на конференцији за новинаре била онемогућена да постави питање, да ју је градоначелник нападао и махао папиром на ком су били износи новца за пројекте Југмедиа.

УНС се обратио градоначелнику Цветановићу, али до разговора који смо тражили још увек није дошло.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси