Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  РТВ Врање расписала конкурс „Пера Стојановић Туман“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

09. 09. 2024.

Аутор: Радио-теливизија Врање Извор: Радио-телевизија Врање

РТВ Врање расписала конкурс „Пера Стојановић Туман“

Радио телевизија Врање позива новинаре, писце, сценаристе и све остале уметничке ствараоце да се пријаве на меморијални конкурс за награду „Пера Стојановић Туман“ за најбољи хумористичко-сатирични текст.

Награда носи име доајена врањског радио новинарства, познатог глумца, хумористе и боема Пере Стојановића Тумана, а установљена је 2005. године. Конкурс афирмише сећање на нашег колегу, новинара, глумца и хумористу, Перу Стојановића Тумана, али и има за циљ промоцију локалне културе и специфичног врањског хумора, као и подизање новинарских стандарда.

Специфичан циљ овог конкурса огледа се у томе да пружамо шансу ствараоцима различитог профила да искажу таленат и креативност на неколико начина: у погледу писања, разраде сценарија, умрежавањем неколико сектора у култури и информисању (глумачка екипа, наша аудио продукција, драматург, продуцент) чиме развијамо и  нова достигнућа у медијском сектору.  

Конкурс је намењен младима који живе на територији Пчињског округа, грађанима Пчињског округа, удружењима која се баве културом, уметницима, медијским посленицима на територији целе Србије; 

Писане радове заинтересовани треба да шаљу искључиво под шифром. У посебној коверти која не сме бити отварана до проглашења најбољег рада, потребно је да напишите податке о себи.

Радове треба доставити до 07.новембра 2024. године на адресу:

Радио телевизија Врање, Партизанска 17а, 17501 Врање и путем мејла : rtvranje@verat.net

Неопходно је радове послати и поштом и у електронској верзији.

Жири ће одлуку о најбољем раду објавити 18.11.2024. у директном преносу на каналу РТВ Врање у 10 сати.

Аутору најбољег рада припада новчана награда у износу од 60.000 динара, која ће бити уручена на свечаности 18. новембра 2024. уочи Дана Телевизије Врање.

Првонаграђени хумористички рад биће преточен у радио драму и премијерно емитован у дане новогодишњих празника на програму Радио Врања.

За додатне информације можете позвати 017/422-632 или писати на rtvranje@verat.net.

Меморијална награда “Пера Стојановић Туман” је традиционална и препознатљива у целој Србији. Награђени текст се адаптира (уз помоћ редитеља и продуцента) и биће преточен у радио драму.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси