Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Недопустиве оптужбе против новинарке Тамаре Скрозе, Министарство да реагује
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

30. 07. 2024.

УНС: Недопустиве оптужбе против новинарке Тамаре Скрозе, Министарство да реагује

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује и сматра недопустивим и опасним оптужбе које медији блиски власти већ два дана износе против заменице главног уредника агенције ФоНет Тамаре Скрозе, наводећи да је рекла да је председника Александра Вучића требало убити у ноћи између 5. и 6. октобра 2000. године.

УНС тражи од Министарства информисања и телекомуникација да јавно реагује и у складу са својим овлашћењима изврши инспекцијски надзор над применом Закона о јавном информисању и медијима у овом случају.

Против новинарке и експерткиње за медијску етику Тамаре Скрозе кампању је јуче започела ТВ Пинк наводећи у  Националном дневнику да је „опозициона новинарка Тамара Скроза поручила да је Вучића требало убити између 5. и 6. октобра 2000. године“.

Својим текстовима на исту тему и са истима наводима  након тога придружили су се и Информер, Ало и Вечерње новости.

Скроза је у емисији „Да сам ја неко“, говорећи о Петом октобру, рекла да је 5. и 6. октобар требало да изгледају потпуно другачије, односно да је Србија после тога требало да изгледа потпуно другачије, без људи који су тада били део власти:

„Да је та ноћ била другачија и да смо се пробудили у једној другачијој Србији, Србији без неких људи, мислим да би ово данас било сасвим друга прича, а ми заправо живимо деведесете“, рекла је Скроза.

УНС указује да овакве неутемељене оптужбе могу бити окидач за насиље над Тамаром Скрозом и њеном породицом, те да овакве кампање само доприносе ионако тешком положају и безбедности новинара у Србији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси