Naslovna  |  Novinari na sudu  |  Izveštaji sa suđenja  |  Zaječarski glumac i političar Vujadin Milošević osuđen zbog povrede časti i ugleda novinara Dušana Vojvodića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštaji sa suđenja

26. 09. 2017.

Izvor: zamedia.rs

Zaječarski glumac i političar Vujadin Milošević osuđen zbog povrede časti i ugleda novinara Dušana Vojvodića

Danas je postala pravosnažna presuda Drugog osnovnog suda u Beogradu iz januara ove godine, kojom je glumac i političar iz Zaječara Vujadin Milošević, obavezan da ispalati novinaru Dušanu Vojvodiću ukupno 83 hiljade dinara i to 50 hiljada zbog povrede časti i ugleda, kao i još 33 hiljade dinara kao naknadu za troškove sudskog postupka.

Osuđujuća presuda zaječarskom glumcu i političaru Vujadinu Miloševiću je izrečena zbog neistinitih i uvredljivih navoda o novinaru Dušanu Vojvodiću u tekstovima: „Poznati zaječarski glumac uputio otvoreno pismo Dušanu Vojvodiću“ od 25.7.2015 godine i „Tako mi boga (Boška Ničića) i svih mojih anonimnih verskih fanatika“ od 27.7.2015. godine, koji su objavljeni na lokalnom portalu Zaječar onlajn.

Sud u obrazloženju presude zaključuje da su uvredljivi navodi iz tekstova Vujadina Miloševića, poremetili duševni mir i spokojstvo Dušana Vojvodića i time izazvali psihičke patnje i bolove u tolikoj meri da je nužno da se isti ublaže kroz pribavljanje određene satisfakcije novčanom naknadom, a radi kompenzacije doživljenog bola, nečim što će Dušanu Vojvodiću pričiniti zadovoljstvo.

Komentarišući presudu Dušan Vojvodić kaže: “Sredinom 2015. godine bio sam na meti uvreda zbog istraživačkog rada na dokumentarnom filmu 'Kap', u kome je prikazano kako i zašto su presušile zaječarske arteske česme. To je bio politički napad iz tabora Boška Ničića, sa ciljem da se diskredituju šokantni rezultati istraživanja o kontinuiranom i svesnom uništavanju izvora arteske vode, najvećeg prirodnog bogatstva Zaječara. Za dve godine, koliko je trajao postupak, osuđeni Vujadin Milošević je prošao put od otpuštenog glumca i disidenta koji je držao vatrene govore na protesnim skupovima DS u Beogradu i Zaječaru, do lokalnog funkcionera SNS-a koji je kao gradski većnik zadužen za kulturu i informisanje u Zaječaru. Na ovo ukazujem, jer se nadam, da Milošević neće zloupotrebiti svoju funkciju kako bi naneo štetu medijskoj kući čiji sam suvlasnik, već da će izvući pouke i unaprediti način komunikacije sa medijima i novinarima”, zaključio je Vojvodić. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi