Naslovna  |  Novinari na sudu  |  Izveštaji sa suđenja  |  Ročište po tužbi Žena u crnom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštaji sa suđenja

26. 09. 2017.

Autor: Fonet Izvor: Danas

Ročište po tužbi Žena u crnom

Ročište po tužbi koje su Žene u crnom, u decembru 2016. godine, podnele protiv vlasnika i glavnog i odgovornog urednika lista Informer Dragana Vučićevića održaće se sutra u Višem sudu u Beogradu.

Tužba je podneta "zbog zlonamernih laži o načinu finansiranja i donacijama koje su Žene u crnom dobile, kao i zbog besmislenih optužbi za 'anti-državno' delovanje, protiv vlasnika i urednika Informera", navodi se u saopštenju Žena u crnom.

Na ovom ročištu je predviđeno da svoje iskaze daju Stanislavka Zajović, kao i Dragan Vučićević.

U tekstu od 9. novembra prošle godine "Žene u crnom najveći strani plaćenici" zbog koga je tužen Informer, namerno su izneti netačni podaci o visini i načinu finansiranja Žena u crnom sa ciljem da se izvređa, uruši ugled i označi kao državni i nacionalni neprijatelj organizacija koja je najpoznatija po antiratnom aktivizmu, ističe se u saopštenju.

U odgovoru na tužbu, kao i na pripremnom ročištu, tuženi nisu dostavili niti jedan dokaz za tvrdnje iznesene u inkriminisanom tekstu, tvrde Žene u crnom.  

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi