Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  NUNS i UNS zajednički vlasnici zgrade u Resavskoj
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 12. 2011.

Izvor: Politika

NUNS i UNS zajednički vlasnici zgrade u Resavskoj

Apelacioni sud u Beogradu doneo je presudu prema kojoj su Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Udruženje novinara Srbije (UNS) zajednički vlasnici zgrade u Resavskoj ulici u Beogradu.

Time je, kako je saopšteno iz Apelacionog suda, pravosnažno završen postupak po tužbi NUNS-a protiv UNS-a zbog vlasništva nad zgradom broj 28 u Resavskoj ulici.

UNS je prema toj presudi dužan da prizna zajedničko vlasništvo nad zgradom kao i pravo NUNS-a da se upiše u zemljišne knjige. Presudom je UNS obavezan da NUNS-u isplati troškove parničnog postupka u iznosu od 412.187,50 dinara.

Prvi osnovni sud u Beogradu je presudom od 13. aprila odbio osnovni tužbeni zahtev NUNS-a.

To udruženje je u tužbi tražilo da se utvrdi da je NUNS sa UNS-om zajednički vlasnik zgrade u Resavskoj ulici kao i da se utvrdi da je to udruženje nosilac „polovine idealnih delova” prava svojine u zgradi u Resavskoj ulici.

Beta

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi