Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  PKS nagradila „Ringier Axel Springer“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 12. 2011.

Izvor: Blic

PKS nagradila „Ringier Axel Springer“

Kompanija “Ringier Axel Springer” nagrađena je od Privredne komore Srbije za stručno izveštavanje o radu privrede i PKS. Takođe “Jafa” iz Crvenke, mlekara “Šabac”, “Frikom”, “Žito Banat” iz Vršca i “Ktitor” neki su od lauerata godišnje nagrade koju za doprinos razvoju i unapređenju privrede.

Ovogodišnju nagrade PKS dobilo je 27 privrednih društava i 25 pojedinaca, a dodeljeno je i 19 jubilarnih nagrada.

U obrazloženju Privredne komore se navodi da je izdavačko društvo “Ringier Axel Springer”, u okviru koje izlaze “Blic”, “Alo”, “24 sata”, NIN, “Blic žena”, “Puls”, kao i brojna onlajn izdanja, “jedno od najtiražnijih i najuticajnijih činilaca na medijskoj sceni Srbije koje već godinama aktivno i stručno prati i izveštava o radu privrede i PKS”.

Posebno je značajno, kako se dodaje, to što se u “Blicu”, NIN-u, specijalizovanim dodacima i portalu Blic.rs velika pažnja poklanja privredi i ekonomskim kretanjima “kako bi se ova problematika jednostavnim i razumljivim jezikom prenela čitaocima”.

Među pojedincima koji su nagrađeni plaketom sa diplomom i novčanom nagradom su Dragoljub Vukadinović, predsednik kompanije “Metalac” iz Gornjeg Milanovca, Jovan Davidović, generalni direktor “Krušika” iz Valjeva, Miroslav Bogićević, vlasnik koncerna “Farmakom MB”.

Nagradu PKS povodom značajnih jubileja dobili su - za 200 godina uspešnog poslovanja “Knjaz Miloš” Aranđelovac, Informativno marketinško društvo iz Užica za 70 godina uspešnog poslovanja i za 65 godina uspešnog poslovanja MPI “Klas“ iz Loznice.

Predsednik PKS Miloš Bugarin ocenio je da je ova institucija bila aktivna na domaćem i međunarodnom planu i za 10 meseci premašila ono što je bilo definisano planom za 2011, ali ukazao i da aktivnosti Komore koje su zavisile od saradnje sa državnim institucijama i administracijom nisu dale očekivane rezultate. Bugarin je rekao da su se ključne aktivnosti odnosile na učešće u predlaganju novih zakonskih rešenja i pokretanje inicijative za izmene postojećih propisa.

A. S.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi