Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Za Arena sport 7,7 miliona evra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 08. 2011.

Izvor: Pregled

Za Arena sport 7,7 miliona evra

Telekom Srbija postao vlasnik televizijskog kanala

Telekom Srbija postao je vlasnik 51 odsto kompanije HD NjIN i sva četiri TV kanala Arena Sport dokapitalizacijom vrednom 7,7 miliona evra, pa će tako svojim korisnicima usluga 1. septembra ponuditi gledanje televizijskih emisija na internetu i mobilnim telefonima.

Ova investicija predstavlja najznačajnije ulaganje Telekoma Srbija posle kupovine većinskog paketa Telekoma Srpske i osnivanja operatora m:tel u Crnoj Gori.

Tom akvizicijom Telekom Srbija je postao prvi telekomunikacioni operater u Srbiji koji će pored distribucije imati značajnu ulogu i u proizvodnji multimedijalnih sadržaja.

„Prethodnih 10 godina obeležio je razvoj mobilne telefonije, a Telekom Srbija je u tom periodu proširio svoje poslovanje u regionu. Predviđa se da će u narednoj deceniji najveći razvoj biti zabeležen u oblasti multimedija.

U tom kontekstu prepoznali smo Arenu Sport kao najgledaniji sportski kanal, a njenim priključenjem Telekomovoj porodici bićemo u mogućnosti da televiziju putem mobilnog telefona i interneta ponudimo ne samo u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori gde mi poslujemo, već i u drugim zemljama gde je Arena Sport prisutna“, kaže Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbija.

„Proizvodnja i distribucija sadržaja predstavljaju budućnost usluga u našem sektoru“, rekao je Vladimir Lučić, direktor Direkcije za komercijalne poslove Telekoma Srbija.

Kupovinom kanala Arena Sport, Telekom Srbija će korisnicima ponuditi sopstvene sadržaje i tako proširiti već značajnu ponudu multimedijalnih servisa, saopšteno je.

Za razliku od klasične televizije, korisnici će putem interneta i mobilnog telefona uz veb i mobilni TV, pored TV programa moći da prate i specijalne i ekskluzivne sadržaje kao što su prenosi utakmica, koncerata, filmova ili različitih zabavnih i informativnih emisija koje nisu na redovnom programu.

Radovan Radović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi