Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nagrada za „Insajder“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 04. 2011.

Izvor: Pregled

Nagrada za „Insajder“

Svečano uručene nagrade grada Beograda za 2010. najboljim pojedincima i timovima. Među dobitnicima i novinarka televizije B92 Brankica Stanković, kojoj je prvi put dodeljeno priznanje Beograda za novinarstvo

Nagrade grada Beograda za 2010. godinu, juče su u Skupštini grada svečano uručene najboljim pojedincima i timovima. Nagrade, koje su ove godine dodeljene u 18 kategorija, dobitnicima su uručili gradonačelnik Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić.

„Ovaj dan pripada Beograđanima, a ljudi koji su danas dobili priznanje najbolji su među nama i zaslužuju nagradu za svoj rad“, rekao je Đilas, ukazujući da će upravo oni biti najbolji najbolji predstavnici Beograda u zemlji i svetu.

Među dobitnicima Nagrade Beograda je i novinarka televizije B92 Brankica Stanković, kojoj je prvi put dodeljeno priznanje Beograda za novinarstvo.

„Ova nagrada je značajna jer se upravo 'Insajder' bavio odlukama koje je donosila Skupština grada u poslednjih 10 godina i nakon svih osporavanja u javnosti, ovo nam je priznanje da smo ipak uradili nešto u interesu javnosti“, rekla je Stanković novinarima.

Nagrada „Svetislav Stojanović“ pripala je vatrogascu Zoranu Đorđeviću, koji se, kako je naveo, tim poslom bavi već 12 godina, a nagradu je dobio za spasavanje četvoročlane porodice. Pored Đorđevića, dobitnik nagrade „Svetislav Stojanović“ je i Vatrogasno-spasilačka jedinica Košutnjak.

Za književnost i prevodno stvaralaštvo nagrađen je Veselin Marković, za pozorišno stvaralaštvo Boris Komnenić, dok je nagradu za film i radio-televizijsko stvaralaštvo dobio autorski tim Nikola Ležaić i Miloš Jaćimović, za film „Tilva Roš“. Za likovno i primenjeno stvaralaštvo, vizuelne i proširene medije nagrađen je akademik Nikola Koka Janković, za muziku i scensko stvaralaštvo Aneta Ilić, a u oblasti društvenih i humanističkih nauka Dragoljub Mićunović.

U kategoriji prirodnih i tehničkih nauka, priznanje su dobili Vladimir Dragović i Milena Radnović, za oblasti poljoprivrede Dejan Božić, a za arhitekturu i urbanizam inženjeri Slobodan Rajović, Zoran Nikezić i Vasilije Milunović.

Nagrada Beograda za oblast medicine pripala je Nadi Popović, za obrazovanje profesorki sociologije i filozofije Nadi Trifković, za sport Zorani Arunović, dok je priznanje za herojsko delo poneo ribar i ugostitelj iz Beograda Renato Grbić.

Za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada Beograda nagrada je dodeljena Slobodanki Aleksić i Branislavu Milićeviću, dok je za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad nagrađena umetničko-produkcijska grupa „Noć muzeja“.

Za stvaralaštvo mladih u prošloj godini, u oblasti nauke nagradu je dobio tim Strawberry Energy, za projekat javnog solarnog punjača, u oblati umetnosti Vladimir Trmčić, dok nagrada za pronalazaštvo nije dodeljena.

Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi