Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ekran emituje stečaj
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 03. 2011.

Izvor: Večernje novosti

Ekran emituje stečaj

RTV u Smederevskoj Palanci posle raskida ugovora o privatizaciji bliža oporavku

Smederevska Palanka - Privredni sud u Požarevcu uveo je stečaj u Radio-televiziji Jasenica.

Vlasnik ove medijske kuće posle poništenja privatizacije, zbog neispunjavanja obaveza iz ugovora, postala je Agencija za privatizaciju. Očekuje se da Centar za stečaj odredi stečajnog upravnika.

Žiro-račun RTV Jasenica je neprekidno blokiran od aprila 2010. godine. Trenutna blokada je 12,5 miliona dinara.Dejan Crnomarković, direktor poslednjih godinu dana, očekuje i veću cifru kada stignu sva potraživanja poverilaca.

- Pretila je direktna likvidacija. Uz pomoć lokalne samouprave, dokumentacija je sređena i omogućen je dalji postupak - kaže Crnomarković, i naglašava da stečaj pruža mogućnost radnicima da iz stečajne mase naplate deo zaostalih zarada koje nisu primili skoro dve godine.

Zaposleni odlaze na tržište rada. Dobrom organizacijom posla, firma bi ponovo mogla da stane na noge.

- Biće otvoren nov žiro-račun i omogućeno finansijsko poslovanje - kaže direktor i sam u očekivanju otkaza.

Crnomarković je nedavno bio u Radiodifuznoj agenciji, gde je pozvan na saslušanje, zbog duga prema toj agenciji u iznosu od 500.000 dinara.

- Pokušao sam da objasnim da već duže ne možemo da poslujemo, da smo sada u stečaju i da će i oni u tom postupku doći na red za naplatu. Čini se da oni gledaju samo svoje interese i uporno ponavljaju da ne mogu da krše zakon. Na platnom spisku je 20 zaposlenih, ali radi samo sedmoro. Imamo odličan informativni program, veoma gledanu emisiju "Palanačko popodne". Ranije je bilo čak 68 zaposlenih.

Antrfile : Strahuju za frekvenciju

U RTV Jasenica čekaju odluku Radiodifuzne agencije o kazni. To može da bude i oduzimanje frekvencije, što bi svakako pogodilo opštinu Smederevska Palanka u kojoj je to jedina TV frekvencija.

- Svakodnevno stižu računi od SOKOJ, RATEL, DFPS, raznih agencija za zaštitu autorskih prava. Nameti su veliki, a mi ne možemo i nemamo odakle da platimo. Molimo za još malo strpljenja, jer sledi prodaja imovine.

Radio

Zbog dugova prema RATEL-u, palanačkoj RTV Jasenica je privremeno oduzeta frekvencija za emitovanje radio programa. Firma nije mogla da registruje ni vozilo neophodno za terenski rad. Ostali su bez telefona i ostalih uslova za rad.

Z. Golubović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi