Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pirati sa Pinka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 11. 2010.

Izvor: RTS onlajn

Pirati sa Pinka


Kršeći zakon i kodeks profesija, Televizija Pink piratizovala snimljeni materijal RTS-a prilikom izveštavanja o zemljotresu u Kraljevu. Zbog krađe programa, RTS prinuđen da se obrati Savetu RRA i nadležnim sudskim organima.

Kolegijum Informativnog programa RTS-a najoštrije osuđuje postupak Televizije Pink koja je, izveštavajući o zemljotresu u Kraljevu, piratizovala snimljeni materijal RTS-a.

Zahvaljujući profesionalizmu i odgovornosti naših ljudi iz Dopisništva u Kraljevu i susednih gradova, RTS je dva sata posle potresa prvi emitovao materijal sa lica mesta.

Bez dozvole i bez oznake da koristi snimke RTS-a, Televizija Pink je, uprkos upozorenjima, nastavila je kršenje zakona i kodeksa profesije.

Čuvajući integritet naših dopisnika iz Kraljeva koji su u noći zemljotresa, zbog nemogućnosti da se jave iz oštećenog studija, putovali do susednih centara kako bi poslali prvu sliku o ovom događaju, prinuđeni smo da se zbog krađe našeg programa obratimo Savetu RRA i nadležnim sudskim organima, navodi se u saopštenju Kolegijuma Informativnog programa.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi