Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Hombah: VAC u Hrvatskoj je uspešan
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 08. 2010.

Izvor: Politika

Hombah: VAC u Hrvatskoj je uspešan

Zagreb – Šef jednog od najvećih nemačkih medijskih koncerna VAC Bodo Hombah izjavio je juče da ova kompanija, koja je najavila povlačenje iz nekih država jugoistočne Evrope, ne planira ništa da menja u poslovanju u Hrvatskoj, gde je suvlasnik „Evropa pres holdinga”.

Hombah je ranije za nemački dnevnik „Handelsblat” potvrdio nameru VAC-a da se povuče iz Srbije i Rumunije i najavio mogućnost, ako okolnosti budu povoljne, odlaska i iz nekih drugih država regiona. On je, dodatno, u izjavi za „Dojče vele” naveo da će VAC ostati i u Bugarskoj, gde je vlasnik dva najtiražnija dnevna lista – „Trud” i „24 časa”.

Glavni razlog nezadovoljstva VAC-a poslovanjem u regiji jeste neravnopravnost na tržištu i zloupotreba političke moći, naveo je zagrebački „Jutarnji list”.

„U nekim zemljama nema fer tržišnog takmičenja. Uska isprepletenost oligarha i političke moći truje tržište. To se ne odnosi na Hrvatsku”, izjavio je Hombah, ističući da VAC u Hrvatskoj uspešno posluje.I Hombah i drugi predstavnici nemačkih poslodavaca u jugoistočnoj Evropi naglašavaju da prepreka za poslovanje u regiji, na koje se žale, nema u Hrvatskoj, gde se poslovna klima i uslovi za investiranje menjaju nabolje kako se zemlja približava članstvu u EU, naveo je list.

VAC je jedan od najvećih izdavača novina ne samo u Nemačkoj, nego i u Evropi. Izdaje brojne dnevne novine u Nemačkoj, Austriji i Mađarskoj, a jedan je od najvećih ulagača u medijima na području jugoistočne Evrope, gde je vlasnik ili suvlasnik novina u Hrvatskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Makedoniji i Srbiji, a najveće probleme VAC je imao u Srbiji, naveo je „Jutarnji list”.
Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi