Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pretukli novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 08. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Pretukli novinara


Privedeni napadači na Teofila Pančića

Beograd - Operativci Kriminalističke policije Beograda u saradnji sa BIA priveli su juče osumnjičene za napad na kolumnistu nedeljnika "Vreme" Teofila Pančića. Reč je o Danilu Žuža (19) i Milošu Mladenoviću (18) iz Beograda, koji se sumnjiče za nasilničko ponašanje.

- Oni se terete za krivično delo ugrožavanja sigurnosti, kao i kvalifikovani oblik nasilničkog ponašanja - precizirao je šef kabineta republičkog javnog tužioca Vlada Đorđević.

- Tužilaštvo još jednom ponavlja da se napadi na novinare neće tolerisati i da će se za izvršioce ovih krivičnih dela tražiti najstrože kazne.

Ministar policije Ivica Dačić rekao je da je identitet osumnjičenih utvrđen na osnovu DNK analize, pošto su na predmetu kojim je Pančić pretučen pronađeni biološki tragovi napadača. On je naveo da će MUP i dalje štititi građane, novinare posebno, jer obavljaju jednu specifičnu delatnost od javnog interesa i veoma često su zbog te delatnosti izloženi raznim oblicima nasilja.

Pančić je pretučen 24. jula, u gradskom autobusu u Zemunu. Policija je došla do podataka da su ga napadači pratili od stanice na Zelenom Vencu. Navodno osumnjičeni pripadaju nekim desničarskim organizacijama.
Z. U.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi