Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Polemike zbog izbora Bubnjevića u UO RTV Vojvodina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 04. 2011.

Izvor: Politika

Polemike zbog izbora Bubnjevića u UO RTV Vojvodina

Inicijativa nevladinih organizacija „Građanska Vojvodina” negodovala je juče zbog izbora Dalibora Bubnjevića, direktora i glavnog i odgovornog urednika NIP „Zrenjanin”, za člana Upravnog odbora RTV Vojvodina. Razlog je, kako tvrde, taj što je Bubnjević „godinama vodio marketing knjige "Slučaj Nacionalni stroj" autora Gorana Davidovića zvanog Firer”.


– Izborom Dalibora Bubnjevića Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) pokazao je da mu ni otvoreni podržavaoci nacističke ideologije nisu nepodobni ukoliko se radi o ispunjavanju stranačkih kvota – navodi se u saopštenju nevladinih organizacija.

Bubnjević za „Politiku” demantuje optužbe organizacije „Građanska Vojvodina”.

– Bio sam prinuđen da tužim izdavača navedene knjige, jer je neovlašćeno i samoinicijativno koristio moje ime i prezime. Pravosnažnom presudom Opštinskog suda u Zrenjaninu 2009. godine izdavač je obavezan da javno objavi činjenicu i da mi se izvini za neovlašćeno korišćenja moga imena – objašnjava Bubnjević i dodaje da je izdavaču na ime naknade štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda naloženo da isplati 501.000 dinara.

Ivan Danikov, urednik izdavačke kuće „Art Pro”, potvrđuje ove navode i objašnjava da je Bubnjević radio marketing za pomenutu izdavačku kuću, a ne za spornu knjigu.

– Izvinjavam se Daliboru Bubnjeviću što sam pružio priliku svim nerazumnicima i anarhistima da ga neosnovano napadaju. Inače, sporna knjiga nikada nije promovisana – objašnjava Danikov.

Goran Karadžić, potpredsednik Saveta RRA, kaže da niko nije uputio prigovor na kandidaturu Bubnjevića.

– Žao nam je što organizacija „Građanska Vojvodina” tek sada reaguje. Mi ćemo svakako razmotriti slučaj na sledećem sastanku Saveta RRA – kazao je Karadžić.

U RTV Vojvodina juče nisu imali komentar, jer je „sastav Upravnog odbora odluka Saveta RRA”.

V. Dugalić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi