Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zukorlić se ljuti na Tijanića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 03. 2011.

Izvor: Politika

Zukorlić se ljuti na Tijanića

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji optužuje RTS da učestvuje u medijskom linču glavnog muftije



Novi Pazar – Mešihat Islamske zajednice u Srbiji osudio je „nastavak neprijateljskog delovanja“ RTS-a prema islamu i muslimanima – saopšteno je iz sedišta ove verske zajednice.

„Uprkos više upozorenja takozvani javni servis pod rukovodstvom Aleksandra Tijanića učestvuje u režimsko-medijskom linču glavnog muftije Muamera Zukorlića“, saopštava Mešihat.

Povod za ovakvu reakciju Mešihata je emisija „Da, možda, ne“ u kojoj je autorka Olivera Kovačević nastojala da muslimane „nad kojima se permanentno vrši diskriminacija predstavi kao opasnost za one koji drugačije misle“.

„Poenta emisije je poziv državnim organima sile da se obračunaju sa muftijom (Zukorlićem)“, smatra Mešihat.

RTS-u se zamera i što je u emisiji gostovala direktorka NVO „Urbanin“ Aida Ćorović, „koja beskrupulozno zastupa interese beogradskog režima u Sandžaku“ i koja je zbog nesporazuma sa Islamskom zajednicom nedavno dobila policijsku zaštitu.

„Ovakve emisije podstiču Bošnjake da se u svojoj borbi za punu slobodu i svoja prava okupe oko Islamske zajednice sa muftijom Zukorlićem na čelu“, poručeno je iz sedišta ove verske zajednice.

S. B.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi