Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RRA traži izvinjenje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 03. 2012.

Izvor: Blic

RRA traži izvinjenje

„Insajder“ ipak 2. aprila. Savet RRA tvrdi da nisu zabranili nijednu informativnu emisiju u Srbiji.


Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) saopštio je, povodom tvrdnji da je RRA zabranila „Insajder“, da ta niti bilo koja informativna emisija u Srbiji nije zabranjena bilo kojom odlukom te agencije. U zvaničnom saopštenju savet traži demanti i izvinjenje svih koji su svojim „proizvoljnim stavovima i neprofesonalnim pristupom“ naneli veliku štetu toj instituciji.

Da podsetimo, autorka „Insajdera“ Brankica Stanković ranije je izjavila da emitovanje novog serijala neće moći da počne 2. aprila, kako je planirano, već 7. maja zbog obavezujućeg upustva RRA kojim se, između ostalog, emiterima nalaže da tokom kampanje pred predstojeće izbore isključe emitovanje i dokumentarnih emisija u kojima se pojavljuju političari. Kako su preneli mediji, ona je rekla da „Insajder“ spada u dokumentarni program.

S druge strane, iz RRA kažu da se član 10 obavezujućeg uputstva ne odnosi na informativne emisije, emisije istraživačkog novinarstva, niti na emisije koje su drugih žanrova, a koje su unapred snimljene i čije je emitovanje planirano za dane predizborne kampanje.

„Smatramo da smo i povodom ove nedoumice mogli isto ovako odgovoriti bez proizvodnje skandala, kao i bespotrebne i jalove medijske pompe. Podsećamo i da je samo u proteklih šest meseci RTV B92 mnogo puta i to za mnogo manje probleme kontaktirala s RRA i svaku nedoumicu smo rešavali brzo i bez ikakvih tenzija“, navodi se u saopštenju.

Savet RRA zbog svega ovoga očekuje demanti i izvinjenje svih medija koji su o tome pisali i, kako kažu, naneli veliku štetu toj instituciji.

Antrfile: Stanković: Ima cenzure

Autorka „Insajdera" Brankica Stanković takođe se oglasila:

„Nisam rekla da je RRA zabranila 'lnsajder' jeg je tema bila Kosovo, kako se to navodi u saopštenju RRA. To je klasična zamena teza kojoj, kao po pravilu, pribegavaju svi predstavnici nadležnih institucija kada treba da objasne svoje odluke. Vrlo jasno sam iznela svoje mišljenje da je država preko obavezujućeg uputstva RRA uvela cenzuru svim medijima i to jeste tačno", stoji, između ostalog, u saopštenju.

Marija Mijatović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi