Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Insajder” će ipak biti emitovan
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 03. 2012.

Izvor: Politika

„Insajder” će ipak biti emitovan

Član Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Goran Peković negirao je juče navode medija da emisija „Insajder” neće moći da se emituje do izbora, ističući da je reč o emisiji informativnog tipa i da takve emisije mogu da se emituju tokom kampanje.



„Apsolutno nije tačno da Insajder neće moći da se emituje pre 7. maja, jer je to emisija informativnog tipa i po našoj klasifikaciji i po klasifikaciji Televizije B92, na kojoj se emituje. A sve informativne emisije mogu, bez problema, da se emituju tokom kampanje”, naglasio je Peković u izjavi Tanjugu.

Peković je precizirao da se uputstvom RRA, koje se tiče ponašanja emitera tokom kampanje, u članu 10. propisuje da se stranački funkcioneri, nosioci izbornih lista ili kandidati na tim listama ne mogu pojavljivati u zabavnim, dokumentarnim, igranim i filmskim programima kako bi se zaštitili građani od indirektnog političkog marketinga i humanizovanog predstavljanja političara.

„To se, naravno, ne odnosi na informativne emisije, ni na filmove koje su snimljeni pre 20 ili 40 godina, već na ono što je aktuelno i što se trenutno snima i dešava”, napomenuo je Peković.

Tako političari, kako je naveo, neće moći da gostuju u emisijama kao što je „Veče sa Ivanom Ivanovićem” ili „Amidži šou” dok traje kampanja. Peković je rekao da se to, na primer, ne odnosi na emisiju „Piramida”, u kojoj su nedavno gostovala dva političara, budući da je takođe reč o emisiji informativnog tipa.

„Politika” je juče objavila izjavu autorke „Insajdera” Brankice Stanković, koja je navela da emitovanje novog serijala „Insajdera” neće moći da počne 2. aprila kako je planirano, već 7. maja, zbog obavezujućeg uputstva RRA, kojim se, između ostalog, emiterima nalaže da tokom kampanje isključe emitovanje i dokumentarnih emisija u kojima se pojavljuju političari. Ona je rekla da emisija „Insajder” spada u dokumentarni program.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi