Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Gradonačelnik kritikuje rad lokalne televizije Timok
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 03. 2012.

Izvor: Pres

Gradonačelnik kritikuje rad lokalne televizije Timok

Žestoka predizborna kampanja u Zaječaru



Zaječar - Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, visoki funkcioner Ujedinjenih regiona Srbije, rekao je da će ova stranka zatražiti od Republičke radiodifuzne agencije 24-satni monitoring nad radom Timočke radio-televizije, u čijem je Upravnom odboru Ničićev politički protivnik Saša Mirković, potpredsednik Pokreta radnika i seljaka.

- U narednih nekoliko dana sakupićemo potpise građana i uputiti peticiju Republičkoj radiodifuznoj agenciji sa zahtevom da uvede 24-satni monitoring nad radom Timočke radio-televizije. Ova televizija ne samo da ne poštuje pravila novinarske profesije nego na krajnje grub, neprimeren, primitivan i vulgaran način vređa koga stigne. Ovako nešto se nije događalo ni u vreme mračnih devedesetih godina. Iz minuta u minut na ovoj televiziji može da se čuje gomila laži i neproverenih informacija - rekao je Ničić i dodao da je još rekao da je Saša Mirković drsko i bahato pretio članu izborne komisije Slađani Karan, za šta treba da snosi određene posledice.

Saša Mirković je odgovorio na Ničićeve izjave.

- Ničiću smeta iznošenje istine na Timočkoj televiziji, a dok je ta ista televizija objavljivala „njegovu istinu“ i obmanjivala građane, nije mu smetala. Ova televizija ima emisije i bavi se istraživačkim novinarstvom koje će dokazati mnoge malverzacije vrhuške oko gospodina Ničića, o čemu ne želimo da ćutimo. Što se tiče RRA, po zakonu smo obavezni da dostavljamo svakodnevne monitoringe, tako da na slobodu misli i govora ne može da utiče jedan Ničić, koji je do juče terorisao medije. Timočka televizija je gradska, a ne Ničićeva televizija - rekao je Mirković.

Lider Pokreta radnika i seljaka odbacio je optužbe da je na bilo koji način pretio Slađani Karan.

- Mislim da je gospođa Karan vrlo korektna i poštena žena. Izjava o pretnji je insinuacija, jer mora da čuva svoj posao, kao i posao muža. Gradska skupština je zaposlila čitave familije, pa je postala jedna vrsta porodične manufakture. Tako ih Ničić drži uvezane, pa kući na jastuku jedni drugima šapuću šta će sutra da rade. Od Slađane Karan samo sam tražio objašnjenje zašto svim strankama nisu omogućeni podjednaki uslovi za prikupljanje potpisa za izborne liste - izjavio je kandidat za gradonačelnika Zaječara.

Mirković je još dodao da mu ne pada napamet da nakon izbora stvara bilo kakvu koaliciju sa URS-om.

- Ne pada mi napamet da moj zbog Ničića sivi obraz pretvorim u crni, nego ću da ga malo izbelim - rekao je Mirković.

S. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi