Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dediću novi mandat
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 03. 2012.

Izvor: www.usns.rs

Dediću novi mandat

Na redovnoj godišnjoj Skupštini USNS koja je održana u hotelu “Palisad” na Zlatiboru, Vladimir Dedić jednoglasno je izabran za predsednika Udruženja sportskih novinara Srbije na još četiri godine.



Skupštini je prisustvovalo 20 delegata, koji su predstavljali okružna udruženja i sekcije sportskih novinara iz cele zemlje. Usvojen je novi Statut, koji je usklađen sa Zakonom o sportu, zatim izveštaj o radu i finansijski izveštaj Udruženja u prethodnoj godini, a diskutovalo se o aktuelnim problemima sportskih novinara.

Za generalnog sekretara USNS Dedić je predložio saradnika iz prethodna dva mandata Slobodana Igrutinovića. Izvršni komitet sačinjavaće predsednik Udruženja (Dedić), generalni sekretar (Igrutinović) i članovi: Aleksandar Stefanović (Čačak), Ivan Kajdoči (Subotica), Zorica Đoković (Užice), Goran Stanković (Niš), Stojan Petković (Kraljevo), Sašo Ilijoski (Večernje Novosti), Dejan Stevović (Sportski žurnal), Aleksandar Simić (Studio B) i Predrag Milinković (RTS).

Dedić je naglasio da će glavni zadatak u narednom periodu biti poboljšanje statusa i uslova za rad sportskih novinara, zaštita honorarnih saradnika, učvršćivanje saradnje sa Svetskom i Evropskom asocijacijom sportskih novinara (AIPS i UEPS), a posebna pažnja posvetiće se našim kolegama na Kosovu i Metohiji, koji rade u složenim okolnostima.

- Želim da zahvalim svim dosadašnjim članovima Izvršnog komiteta, ali i ostalima koji su dali doprinos jačanju naše organizacije u prethodnom periodu. Pokušaćemo da animiramo i druge sportske novinare koji nisu članovi Udruženja da to postanu. Samo zajedno možemo da radimo na poboljšanju položaja “sedme sile” i da odolevamo pritiscima od strane pojedinih sportskih funkcionera - istakao je Vladimir Dedić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi