Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Centrala Fejsbuka u SAD zna ko je pretio Brankici Stanković
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 12. 2009.

Izvor: 24 sata

Centrala Fejsbuka u SAD zna ko je pretio Brankici Stanković

Eventualni odgovor na pitanje ko je pretio smrću novinarki televizije B92 i autorki emisije „Insajder” Brankici Stanković na Fejsbuku trebalo bi da da centrala te društene mreže u SAD, a do tada Specijalno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal neće pokretati istragu.

Lidija Komlen-Nikolić, srpski tužilac za visokotehnološki kriminal, kaže za „24 sata“ da je MUP „odrado svoj deo posla” i da je poslao zahtev za utvrđivanje identitata osoba koje su pretile Brankici Stanković zbog prve emisije novog serijala „Insajder”.

- Fejsbuk nije u našoj nadležnosti, pošto je sedište u Americi. Kada dobijemo preciznije podatke, biće pokrenut postupak u Srbiji - kaže Komlen-Nikolić.

Ona navodi da neće biti pokrenut postupak protiv NN lica, jer, kako kaže, „to Brankici neće ništa značiti”.

Pojedini IT stručnjaci u Srbiji navode da je to uobičajena procedura kada je reč o tehnološkom kriminalu, ali ne veruju da će biti moguće utvrditi identitet tih osoba. Na Fejsbuku postoji šest stranica posvećenih Brankici Stanković, a preteće poruke objavljene su na stranici „Brankica Stanković – Insajder”.

Među pretnjama koje su izazvale reakciju državnog vrha, novinarskih udruženja, ali i javnosti uopšte su:

- Seko, krenula si na ljude i igru gde je život mnogo malo vredi. nisu ovo mafijaši, političari i korumpirani bogataši… žao mi te je ima da boli!

- Pitanje za Brankicu, hoćeš li ti poginuti za svoju ideju. mi hoćemo... e vidiš to je naša snaga. Nikad nas nećete ugasiti.

- Treba je zaklati i dati ovima iz b92 da je pojedu. Mrtva kurvo!!!

Naravno, na toj stranici postoje i poruke podrške ekipi „Insajdera” u kojima ih građani pozivaju da „konačno raskrinkaju tu ološ”.

Nakon objavljivanja pretnji oglasili su se predsednik Srbije Boris Tadić i ministar policije Ivica Dačić, koji obećavaju da će odgovorni za pretnje biti otkriveni i koji navode da „niko ne sme da preti novinarima koji rade svoj posao”.

A. S.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi