Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  MUP štiti novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 12. 2009.

Izvor: RTS

MUP štiti novinare


MUP rešen da obezbedi zaštitu novinarima i da okonča nerešene slučajeve ubistva novinara, istakao ministar Ivica Dačić u susretu sa predstavnicima OEBS-a, Medijske organizacije jugoistočne Evrope i Međunarodnog instituta za medije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je u razgovoru sa predstavnicima OEBS-a, Medijske organizacije jugoistočne Evrope i Međunarodnog instituta za medije, rešenost MUP-a da zaštiti novinare i da pomogne u rešavanju nerešenih slučajeva ubistva novinara.

Dačić je, na sastanku u Beogradu, upoznao predstavnike tih organizacija sa "formiranjem jedinice koja ima za cilj da na javnim skupovima zaštiti novinare", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Ministar je izrazio spremnost da MUP i policija "pomognu istrazi kod ubistava novinara" (Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije i Milana Pantića), ali da su u konkretnom slučaju podaci predati tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Dačić je, tokom razgovora o poštovanju medijskih prava i sloboda u Srbiji, o napadima na novinare i idejama MUP-a za unapređenje odnosa sa medijima i novinarima, istakao i da MUP ima dobru saradnju sa medijima.

Predstavnici ovih organizacija su se Dačiću zahvalili na svemu što je MUP preduzeo u cilju zaštite novinara i naglasili da je u 2008. godine bilo 138 napada na novinare, a da su se ove godine napadi na novinare smanjili za 50 procenata.

Istakli su nerešene slučajeve kada su upitanju ubistva novinara Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije i Milana Pantića i predložili Dačiću da iskoristi svoj autoritet i pomogne ubrzavanju istrage.

Predstavnici međunarodne delegacije i Dačić su razgovarali i o novom Zakonu o informisanju, pri čemu su se saglasili da "treba razgovarati o predlogu novog zakona, u saradnji sa međunarodnim organizacijama i novinarskim udruženjima".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi