Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nema "Borbe"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 12. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Nema "Borbe"


U zakonskom roku, 19 dnevnih štampanih medija podnelo je zahtev za upis u Registar javnih glasila.

U Agenciji za privredne registre, koja vodi ovu elektronsku evidenciju, kažu da ih je upisano 18, jer je jedna prijava stigla sa nepotpunom dokumentacijom.

- Bez svih potrebnih dokumenata, ali na vreme, prijavljen je dnevni list "Borba". Do sada još nisu dopunili svoju prijavu, tako da nisu ni upisani - kažu u APR-u.

- Podaci o svim ostalim upisanim medijima mogu se pronaći na sajtu Agencije.

Uredne prijave podneli su: "Novosti", "Politika", "Blic", "Pres", "Danas", "Alo", "Kurir", "24 sata", "Glas", "Sport", "Sportski žurnal", "Pregled", "Pravda", "Dnevnik", "Građanski list", "Timok", "Narodne novine" i "Mađar so".

U Registar javnih glasila, koji je formiran 13. oktobra, do sada je upisao više od 160 medija. Ali, rok za prijave istekao je samo dnevnim novinama. Svi elektronski i veb mediji, kao i štampana periodika, treba da se prijave do 13. januara.

Izdavače dnevnih novina kojih nema u registru a štampaju svoja izdanja očekuju kazne od jednog do 20 miliona dinara, a odgovorna lica u medijskim kućama plaćaće od 200.000 do dva miliona dinara. Iste kazne predviđene su i za ostale medije, kada bude završen upis i za njih. Uz milionske kazne, sledi i zabrana štampanja novina ili emitovanja programa.

I. M.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi