Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nismo kockari, ne kršimo zakon
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 12. 2009.

Izvor: Pravda

Nismo kockari, ne kršimo zakon


Poslanik Nove Srbije Miroslav Markićević prozvao je juče u Skupštini Javni servis i direktora Aleksandra Tijanića, zbog, kako je rekao, „nemoralnog čina", odnosno kviza koji se emituje na prvom programu RTS-a, u kojem se dele automobili.

Tijanić je odgovorio da RTS radi u skladu sa propisima i da će nastaviti da emituje taj kviz dok mu zakon to ne zabrani.

Poslanik NS-a je, naime, kazao da razume Državnu lutriju Srbije, jer ona makar polovinu dobiti od igara na sreću uplaćuje u republički budžet, dok u kvizu Javnog servisa nisu navedena ni jasna pravila igre, niti se zna kome taj novac ide. Markićević je kazao da nijedan javni servis u regionu i Evropi to ne radi, upitavši Aleksandra Tijanića koliko građana dnevno telefonira za po 50 dinara, koliki se prihod time ostvaruje i gde ide taj novac.

On je tražio i odgovor od čelnika RTS-a da li je moralno to što RTS, koji plaćaju svi građani Srbije, služi u svrhu kockanja, a nema školski program.

- Javni servis se bavi klasičnom kockom, što je potpuno neprihvatljivo. Tu se javljaju desetine hiljada građana kojima se telefonski poziv naplaćuje po 50 dinara. Ako je to zakonom regulisano, zašto se ne zna koliki se novac tako sakupi i gde idu te pare. Raspitivao sam se u okruženju i u Evropi i nijedan javni servis ne emituje takve kvizove - rekao je Markićević.

Poslanik Nove Srbije kaže da bi, umesto nagradne igre, RTS morao da emituje obrazovni program.

- To je najniži pad morala kada se Javni servis, koji nema školski program a plaćaju ga svi građani, bavi kockom - kazao je Markićević.

Tijanić je kazao za naš list da će prestati da emituje taj kviz tek kada mu zakon to zabrani.

- Radimo u skladu sa zakonom, kojim je dozvoljen i takav kviz. Nije istina to što govori poslanik da se ne znaju pravila igre, da se promoviše kockanje, jer je procedura potpuno jasno navedena. Tačno se zna za šta se deli i upotrebljava taj novac i jasno su navedena pravila učešća u kvizu rekao je Tijanić za Pravdu.

On je dodao da ne vidi ništa sporno u tome što se kviz emituje na prvom programu Javnog servisa i naglasio da je pre mesec dana doneta odluka da se deo sredstava od tog kviza uplaćuje u humanitarne svrhe.

J. V.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi