Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Društvo novinara Niša osudilo napad na snimatelja RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 02. 2015.

Izvor: Beta

Društvo novinara Niša osudilo napad na snimatelja RTS-a

Društvo novinara Niša (DNN) osudilo je danas pokušaj radnika pravosudne straže Višeg suda u Nišu da spreči snimatelja Radio televizije Srbije Dragana Živanovića da snimi zgradu suda.

U saopštenju DNN izražava se "najdublji protest" zbog grubog kršenja pravila službe radnika pravosudne straže.

"Pokušaj sprečavanja snimanja sudske zgrade je nedopustiv jer nijedan propis ne sadrži takvu zabranu, a pokušaj legitimisanja našeg kolege je protivan zakonu jer to pravo imaju samo pripadnici MUP-a", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je šutiranje stativa kamere, zabeleženo i na snimku, divljački i necivilizovan čin koji ljudi koji štite dostojanstvo pravosudnih institucija, ne smeju sebi nikako da dozvole.

"Društvo novinara Niša očekuje da se Viši sud oglasi povodom ovog slučaja i da radnik pravosudne straže bude procesuiran zbog sprečavanja našeg kolege u obavljanju novinarskog posla", navodi se u saopštenju.

DNN je apelovao na Viši sud da pravosudnu stražu upozna sa propisi ma koji regulišu rad novinara kako se takve situacije ne bi više ponavljale.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi