Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sloboda medija ostaje kritična tema
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 02. 2015.

Izvor: Dnevnik

Sloboda medija ostaje kritična tema

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han poručio je da sloboda medija ostaje „kritična tema u procesu pridruživanja Evropskoj uniji" i da se „ta politika nije promenila".

 

Johanes Han je to izjavio preko svoje portparolke Maje Kocijančič da bi razjasnio kontroverze nastale nakon njegove nedavne izjave da je „neophodno naći dokaze da je sloboda medija u Srbiji ugrožena".

„Komesar smatra da je sloboda medija od kritične važnosti i da o tome nema pregovora", precizirala je portparolka u saopštenju za medije, prenosi Tanjug.

U istoj poruci, Han je poručio da su iz Brisela i ranije stizali izrazi zabrinutosti zbog pogoršanja medijske situacije u Srbiji i da se o toj temi redovno razgovara u tekućim kontaktima sa srpskim vlastima.

Komesar je objasnio da je samo želeo da istakne potrebu da se o problemima ugrožavanja slobode medija razgovara otvoreno, demokratski, smireno i na osnovu činjenica i da njegova nedavna izjava treba da se posmatra u tom okviru.

Naša politika se nije promenila, poručio je Han.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi