Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Priznanja za Olju Bećković i Sašu Jankovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 02. 2015.

Izvor: RTV

Priznanja za Olju Bećković i Sašu Jankovića

Francuska ambasadorka u Beogradu Kristin Moro potvrdila je danas FoNetu da će novinarki Olji Bećković biti uručen Orden legije časti, dok će Ombudsman Saša Janković biti odlikovan Nacionalnim ordenom za zasluge.

"Ova odlikovanja su im dodeljena kao ličnostima koje već dugi niz godina daju svoj doprinos razvoju demokratskih vrednosti koje Francuska visoko ceni, kao što ih ceni i Srbija", istakla je Moro.

Upitana o ocenama pojedinih medija da visoka priznanja Olji Bećković i Saši Jankoviću predstavljaju "udar na premijera" Aleksandra Vučića, koga oni često kritikuju, Moro je naglasila da se "kriterijumi za dodeljivanje prate dugi niz godina i ne odnose se na pojedinačne događaje".

Komentari (4)

ostavi komentar
čet

19.02.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 17:40

Re: bobot

Nije tačno nisu dobili ni Predsednik a ni Premijer

Odgovori
sre

18.02.

2015.

Komentator [neregistrovani] u 19:59

Politikanstvo

Niko ne sumnja da je politika duboko umešana u izbor ličnosti za dodelu navedenih odlikovanja. Ne čudi, stoga, što se sve češće čuje da se brojna odlikovanja, imajući u vidu osobe kojima su dodeljivana, nazivaju besčasnim priznanjima.

Odgovori
sre

18.02.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 19:57

ha ha ha

Svi petokolonasi dobili su francuska odlikovanja. Uzdravlje.

Odgovori
sre

18.02.

2015.

Комнен Коља Сератлић [neregistrovani] u 18:36

Браво амбасадорака Моро

С обзиром на то који су све ликови из Београда последњих двадесетак година добили Орден легије части и др. француска одликовања , онда се не би требало чудити да је дошла на ред и госпођс Бећковић. Госпођу Моро није требало питати да ли су та одликовањас "удари на Вучића", што је неукусно (добар и културан новинар не би требало да провоцира страног амбасадора, да госпођу амбасадор Моро доводи у неугодну ситуацију, односно да то питање потврди, што прави дипломата никада не чини), већ је требало питати зашто госпођа Бећковић није добила то одликовање, ако га је заслужиула, а очито је да га је заслужила, ових дугих 23 године. Сама је г-ђа Бећковић , чини ми се, изјавила да је требало да јој укину емисију па да тек онда почну да пљуште награде и одликовања. Што се тиче Јанковића, лично мислим да је одлука провокативна, те да није било једног елемента за доделу одликовања, посебно што Јанковић никада није показао демократске вриједности. Тај гоисподин је био и остао режимски човјек ( немам никакав лични анимозитет), јер сам пратио његов рад. Када је биран други пут, сјети те се, у Скупштини је гласала и позиција и опозиција за њега, нико није био против, а то је доказ да се ради о добром послушнику. Знам многе примјере да се никда није ухватио у коштац са проблемом ако је оптужен неко у власти или на власти. Такве захтјеве је одбијао, имам доказе у писаној форми. О томе зашто је дошло до недавне афере, због чега је добио одликовање, посебна је прича. И то ће се сазнати једнога дана.
С обзиром на то да сам био дуго у дипломатији, у овом случају честитам госпођи Моро, јер није насјела на провокативно питање, које се односило на актуелног премијера. Познато је да се већ годинама амбасадори, чак и неки дипломати нижег ранга , САД, Њемачке, Енглеске, Француске и превише мијешају у унтрашње послове Србије, крше Бечке конвенције и нико их не проглашава непожељним особама. Зато сам и написао у наслову "Браво амбасадорка Моро". Госпођи Бећковић, независно од тога да је критиукујем годинма, честитам на одликовању.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi