Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Udruženje Blagodat Srbije sadilo orahe u Novinarskom seniku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 11. 2014.

Izvor: www.sdcafe.rs

Udruženje Blagodat Srbije sadilo orahe u Novinarskom seniku

Grupa građana okupljena u Udruženju Blagodat Srbije posadilo je na klizištu Majdan iznad starog jezgra Smedereva 50 oraha u okviru akcije "Posadi i rasti 2015".

 

Smatramo da je obaveza svakog građanina da sadnjom spreči eroziju, ne samo u centru Smedereva, nego gde god preti klizište, i da promoviše razmnožavanje orašastog voća jer time čini dobro i sebi i potomstvu, rekao je Agenciji Beta član Udruženja Milan Đurić.

On je dodao da je u sađenju oraha učestvovala i grupa Pančevaca koja se u svom gradu bori za bolji ekološki sistem. Poznato je da se orah brzo razvija i ima jak koren tako da je pogodan kao armatura za nestabilno tle.

Na potezu sadnje je Udruženje novinara Srbije 1996. oformilo Novinarski senik, postavilo nekoliko klupa i zasadilo više sadnica.

Udruženje "Blagodat Srbije" je osnovano i registrovano u martu ove godine.

Plan udruženja je da sistematičnom sadnjom doprinese regeneraciji zemljšta, podstiče biološku raznovrsnost i ravnotežu, očuva eko sistem, kreira zdrave uslove za život, rad i razvoj pojedinca i zajednice.

Početkom novembra Udruženje je pozvalo ljubitelje prirode, ljude dobre volje, da se samoinicijativno organizuju i da lokalno počnu da sade rodno drveće.

Udruženje planira da narednog proleća u Smederevu ponovi akciju.

Za to smo rezervisali mladice hrasta koje ćemo dobiti od naših istomišljenika iz Obrenovca kojima smo pomagali pri saniranju posledica letošnjih poplava, rekao je Milan Đurić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi