Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uživam kad me napadaju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 10. 2014.

Autor: N. I. Izvor: Informer

Intervju Aleksandra Vučića za LSE, odmah posle incidenta

Uživam kad me napadaju

Premijer Aleksandar Vučić dao je odmah posle incidenta u Londonu intervju za blog Londonske škole ekonomije.

 

Evo kako je odgovorio na neka od brojnih „nezgodnih pitanja“:

O čemu ste razmišljali dok ste stajali pored Putina za vreme vojne parade?

Nisam stajao pored njega na paradi nego na preskonferenciji, i razmišljao sam šta da kažem, pa sam, između ostalog, rekao da Srbija želi dobre odnose sa Rusijom, ali da je Srbija na evropskom putu i da je to naš strateški cilj. To što sam mislio to sam i rekao, i ja uvek govorim ono što mislim. Svakome u lice.

Da li je organizacija parade u vreme rata u Ukrajini kontroverzna?

Ne mislim da je kontroverzna pošto to nije bila parada radi parade, već je to bila parada organizovana u čast oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. A izvinite, u oslobođenju Beograda su učestvovali Rusi, nisu učestvovali neki drugi...

Kako ćete osigurati da postoji pluralizam medija, da ljudi koji su kritični prema Vladi, kao na primer Olja Bećković, pronađu prostor u medijima?

Nisam znao da je neko političar, pa da je kritičan prema vladi, ja sam mislio da su novinari profesionalci, da su objektivni. Dobro da ste rekli da je neko kritičan. Ali to je u redu, ja nemam nikakav problem s tim. Porazgovarajte sa nekim iz EU, pošto je vlasnik TV B92 čovek iz EU. Kakve to veze ima sa mnom? Šta želite od mene da uradim po tom pitanju, recite mi pa da vam izađem u susret...

A da li vi imate predlog sa svoje strane?

Pa imamo pluralizma koliko god hoćete, kao što ste videli i večeras uživam u pitanjima kada me napadaju. Tada se posebno dobro osećam. Ne osećam se dobro kada me niko ne napada.

To je Srbija: 60% za, 40% protiv

Šta je moj predlog za medije u Srbiji? Uradiću sve što mogu da svi govore protiv mene svakog dana, i nemam ništa protiv toga i biće još ubedljivije pobede, i biće još ubedljiviji rezultati. Šalu na stranu, svaka kritika je dobrodošla i stvarno je dobrodošla. Mislim da je ovo što smo videli večeras na LSE, gde je 40% publike bilo protiv mene a 60% za, slika i prilika Srbije. To je slika i prilika demokratske Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi