Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nađite nestale
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 08. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Nađite nestale


Okupili smo se ovde zato što je neophodno da se i ovde neko seti naših koleganestalih od 1998. i kasnije, da im odamo počast, ali i zatražimo od Euleksa dase pokrene istraga - poručila je juče predsednik UNS Ljiljana Smajlović, ispred sedišta Euleksa u Prištini
.

Predstavnici UNS podsetili su da su 1998. godine nestali Slavko Perenić i Đuro Slavuj iz Radio Prištine, 1999. novinar prištinskog "Jedinstva" i dopisnik"Politike" Ljubomir Knežević, kao i da je 2000. godine nestao novinar srpske redakcije Radio Kosova Marijan Melonaši.

- Do danas nisu otkrivene ubice novinara Aleksandra Simovića, koji je nestao1999. godine, a čiji su posmrtni ostaci pronađeni, kao ni fotoreportera Momira Stokuće, koji je ubijen 1999. - istakli su predstavnici UNS.

Novinari sa Kosmeta i iz beogradskih redakcija, sa natpisom na transparentu "Vratite nam kolege" ispisanom na srpskom i albanskom jeziku ali i slikama kidnapovanih i ubijenih novinara, održali su miran jednočasovni protestni skup.

Nino Brajević, sekretar UNS, istakao je da su srpski novinari svoj revolt preneli i šefu Euleksa, Iv de Kermabonu, a sa šefom Euleksa bilo je reči i ootvaranju televizijskog kanala na srpskom jeziku koji bi pokrivao celu teritoriju KiM.

D. Zečević

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi