Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kreće istraga na RTS!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 10. 2014.

Autor: N. I. Izvor: Informer

Kreće istraga na RTS!

Policija je, na zahtev tužilaštva, započela kontrolu milionskih poslova koje je RTS u prethodnih desetak godina potpisivala s marketinškim agencijama i nezavisnim produkcijskim kućama, saznaje Informer!

Naši izvori iz samog vrha MUP otkrivaju da su istražitelji u Javni servis poslati „još pre nekog vremena“, ali da se u javnost neće izlaziti ni sa kakvim kakvim saopštenjima sve dok prvi deo istrage ne bude završen.

Najsumnjiviji su, dodaju naši sagovornici, ugovori za otkup prava na prenos Lige šampiona i drugih velikih sportskih takmičenja. Sumnja se da je ogroman novac godinama išao privatnim firmama na štetu Javnog servisa i države ističe naš izvor i navodi: Najsumnjiviji su milionski ugovori oko otkupa prava za prenos Lige šampiona.

Neko je, izgleda, te poslove nameštao tajkunskim firmama i agencijama. Posao je otprilike išao ovako: RTS kaže da nema para, pa onda prenose otkupi privatnik koji zauzvrat dobije oglasne sekunde koje vrede pet do deset puta više... Niko juče u MUP nije želeo zvanično da prokomentariš e naša saznanja. Kako bismo proverili ove informacije, pozvali smo i v. d. generalnog direktora RTS Nikolu Mirkova, koji tvrdi da nema istrage. Nisam informisan o tome, ali hvala na pitanju. Ako saznate nešto, molim vas da me obavestite... ironično nam je rekao Mirkov.

Moj ugao

Dragan Dobrašinović, nadzor finansija

U dva navrata smo tražili od RTS spisak agencija, produkcijskih i konsultantskih kuća s kojima rade. Oba puta su odbili.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi